Qgroup startar bolag inom Cyber Security
Hem SÄKERHET Qgroup startar bolag inom Cyber Security

Qgroup startar bolag inom Cyber Security

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med Petter Larsson och Janne Karppinen, båda veteraner inom risk, säkerhet och regelefterlevnad, startar Qgroup bolaget Secure by Q.

I en tid när digitaliseringen tilltar skapas spännande möjligheter och samtidigt risker.

Cyberattacker, generativ AI, medarbetarbeteende, tredjepartsrisker, hotexponering och kommunikationsluckor samt desinformation är aspekter som numera måste hanteras, med förebyggande åtgärder.

Qgroup tar nu ett ordentligt grepp inom säkerhetsområdet och bygger upp det nya bolaget Secure by Q.

Bolaget kommer att drivas och ledas av medgrundarna Janne Karppinen och Petter Larsson som går in som directors och utövar ett delat ledarskap. Petter Larsson har en lång och bred bakgrund inom nationell och internationell risk, säkerhet och ledarskap under tuffa förhållanden, bland annat från Försvarsmakten och Säkerhetspolisen. Janne Karppinen (CISSP® och CISM®), har över 20 års erfarenhet inom säkerhetsområdet och är en strategisk och erfaren säkerhetsledare med global erfarenhet från en mängd olika säkerhetsområden. De är båda mycket uppskattade chefer och ledare och själva aktiva som rådgivare för bolagets kunder.

Secure by Q är redan från start ett innovativt konsultföretag som kännetecknas av sin specialisering inom modern och digital risk, säkerhet och regelefterlevnad. Det bygger på principen att sömlöst integrera riskhantering, säkerhet och regelefterlevnad i organisationers affärs- och organisationsstrategi och motverka onödig osäkerhet.

Tjänsteutbudet tillgodoser ett brett spektrum av behov – från cybersäkerhet och informationssäkerhet, säkerhetsskydd till krishantering och säker digitalisering, inklusive banbrytande domäner som AI, IoT och autonoma teknologier.

Jon Carvell, vd på Qgroup kommenterar:
”Vi är glada över att kunna presentera vårt nya bolag Secure by Q, som helt enkelt omdefinierar landskapet för risk, säkerhet och regelefterlevnad. Det kommer att revolutionera den konventionella risk- och säkerhetssektorn då vi har och kommer att knyta till oss de mest eftertraktade risk- och säkerhetstalangerna på marknaden.”

Qgroup startar bolag inom Cyber Security

Janne K Petter L

Petter Larsson & Janne Karppinen, Ledare för Secure by Q, säger:
”Teamet på Secure by Q:s sätt att arbeta säkerställer inte bara reducerad osäkerhet hos våra kunder utan driver också hållbar tillväxt, operationell excellens och framsteg inom kvalitet och innovation. Detta är vårt fokus! Vi vet att dessa områden är viktiga inte bara hos företag utan även hos offentliga sektor, och vi kommer att bidra till att kunderna stärker sin kärnaffär och sin verksamhet med ett balanserat risk- och säkerhetsarbete.”

Jon Carvell, avslutar:
”Petter Larsson och Janne Karppinen är best-in-class på marknaden, vilket ligger helt i linje med hur vi bygger bolag. Vi kommer att knyta till oss ytterligare talanger med målsättningen att vara det självklara valet både för nya kunder och medarbetare.”

Secure by Q utgår från Malmö och arbetar med både lokala, nationella och internationella uppdrag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00