Red Hat når viktig milstolpe för In-Vehicle Linux med bedömning av funktionssäkerhet och certifiering av Linux matematikbibliotek
Hem SÄKERHET Red Hat når viktig milstolpe för In-Vehicle Linux med bedömning av funktionssäkerhet och certifiering av Linux matematikbibliotek

Red Hat når viktig milstolpe för In-Vehicle Linux med bedömning av funktionssäkerhet och certifiering av Linux matematikbibliotek

Publicerat av: Redaktionen

Red Hat meddelar att Linux matematikbibliotek (libm.so glibc), en grundläggande komponent i Red Hat In-Vehicle Operating System, har uppnått ISO 26262 ASIL-B- funktionssäkerhetscertifiering från exida, en global ledare inom funktionssäkerhets- och cybersäkerhetscertifiering.

Red Hat är det enda företaget som fullt ut satsar på att kontinuerligt uppnå säkerhetscertifiering av Linux för fordonsapplikationer, vilket understryker dess banbrytande roll i att erhålla ständig SEooC-certifiering för Linux inom fordonsindustrin.

Red Hat har i samarbete med exida utvecklat och validerat ett nytt tillvägagångssätt för att möta processmålen för många funktionella säkerhetsstandarder, inklusive ISO 26262, samt för att övervinna utmaningarna med komplex, öppen källkodsprogramvara, såsom Linux.

Certifieringen visar att matematiska bibliotekskomponenter uppfyller eller överträffar stränga funktionssäkerhetsstandarder, vilket garanterar hög tillförlitlighet och prestanda för fordonsindustrin.

Certifieringen av matematikbiblioteket är en viktig milstolpe som betonar framgången med Red Hats tillvägagångssätt och stärker förtroendet för Linux som plattform för framtidens säkerhetsrelaterade fordonsapplikationer.

Red Hats engagemang för öppen källkod är avgörande för utvecklingen av mjukvarudefinierade fordon (SDV). Öppen källkod har satt industristandarder och främjat kompatibilitet och interoperabilitet mellan olika system, komponenter, leverantörer och tillverkare. Genom att samarbeta med den bredare öppen källkod-gemenskapen kan Red Hat dra nytta av de rigorösa tester och analyser som utförs av Linux-underhållare, samt leverera lösningar baserade på öppna standarder. Detta förbättrar långsiktig underhållbarhet och minskar beroendet av specifika leverantörer, vilket ger större transparens och prestanda.

Red Hat når viktig milstolpe för In-Vehicle Linux med bedömning av funktionssäkerhet och certifiering av Linux matematikbibliotek

Red Hat In-Vehicle Operating System erbjuder en funktionellt säker plattform som stödjer flera säkerhets- och icke-säkerhetsrelaterade applikationer i en enda instans av operativsystemet. Dessa applikationer inkluderar avancerade system för förarassistans (ADAS), digital cockpit, infotainment, kroppskontroll, telematik, AI-modeller och mer. Red Hat samarbetar också med industriledare för att leverera förtestade och förintegrerade mjukvarulösningar, vilket påskyndar marknadsledtiden för SDV-koncept.

Francis Chow, vice president och general manager, In-Vehicle Operating System och Edge, Red Hat:

– Red Hats samarbete med exida exemplifierar fordonsindustrins växande efterfrågan på en mjukvarucentrerad körupplevelse som uppfyller stränga standarder för tillförlitlighet och säkerhet. Vi presenterar nu bevis på att vårt innovativa tillvägagångssätt för att leverera ett funktionellt säkert certifierat Linux-operativsystem är effektivt. Red Hat förblir engagerat i att erbjuda bilindustrin frihet och flexibilitet med öppna, SDV-förberedda lösningar. Detta ger organisationer möjlighet att välja de bästa lösningarna för deras unika behov, över alla lager i deras teknikstack.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00