Säg hej till nya HMD ... och hej till Barbie!
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER Säg hej till nya HMD … och hej till Barbie!

Säg hej till nya HMD … och hej till Barbie!

Publicerat av: Redaktionen

För HMD handlar allt om mänsklig innovation … och massor av det.

HMD avslöjar i dag vad som gömmer dig bakom deras namn: Human Mobile Device.

HMD befinner sig på en resa med visionen att skapa telefoner som är bättre för planeten, är prisvärda och som aldrig kompromissar med skönhet och estetik. Eller för att säga det rakt ut: Telefoner som är precis det du vill ha. För HMD innebär det att skapa telefoner som tar itu med de problem vi står inför i dag, oavsett om det är kritiskt höga nivåer av e-avfall eller skärmberoende så handlar de nya telefonerna om ditt och andras välbefinnande.

Men vad innebär den här inriktningen egentligen? HMD har sedan 2016 tillverkat Nokia-telefoner och är nu redo att skapa HMD-telefoner under sitt eget varumärke, samtidigt som de fortsätter att sälja Nokia-telefoner och samarbetar med stora varumärken som du säkert känner till.

”Under vår sju år långa resa har samarbete och stöd gjort det möjligt för oss att åstadkomma så mycket. Och vi planerar att göra så mycket mer när vi presenterar nya HMD för världen. Vi kommer att vara en katalysator för positiva och lönsamma förändringar genom en strategi med flera varumärken: skapa nya HMD-originalenheter, skapa Nokia-telefoner och samarbeta med välkända partner”, säger Jean-Francois Baril, medgrundare, styrelseordförande och VD på HMD.

Vinst trots nedgång på marknaden

För första gången någonsin har försäljningen av mobiltelefoner minskat två år i rad, på grund av inflation och svåra ekonomiska förhållanden. Ändå lyckades HMD blomstra tack vare sitt stora omvandlingsprojekt som genererade ökad vinst 2023. Denna framgång kan tillskrivas en handlingskraftig ledning, ett starkt fokus på strategi, agilitet samt ett större fokus på att hålla kostnaderna nere.

Reparations-kit kommer i sommar

Säg hej till nya HMD ... och hej till Barbie!Enorma mängder e-avfall är en av de viktigaste frågorna på klimatagendan i dag, både för tekniktillverkare och för teknikkonsumenter. Och för HMD är det viktigt att tillverka telefoner som inte bara är vackra att titta på utan också är snällare mot planeten (och din plånbok).

Vi skapar prisbelönta mobiler som går att reparera (det är inte bara något vi säger, det säger TIME Magazine) och som håller längre. Och vi tänjer på gränserna för återvinningsbara material och vill göra det möjligt för alla att reparera sin egen telefon.

Visste du att 66 procent av oss går omkring med en sprucken skärm?

Förra året stod reparerbara enheter för en fjärdedel av HMD:s försäljning i Europa. 2024 räknar vi med att denna siffra ska öka till tre fjärdedelar och vi förväntar oss att hälften av de produkter vi säljer globalt ska vara reparerbara.

I sommar tar HMD sin ”reparationsmission” till en helt ny nivå och gör det ännu enklare att byta skärm. Så du kan säga adjö till den gamla vanan att skrota mobiltelefonen bara för att skärmen blir sprucken. Det har aldrig varit enklare för dig att hoppa på gör-det-själv-vågen.

”För ett år sedan lanserade vi vår första telefon som konsumenten själv kunde reparera och vi fick bra respons. Och vi är fast beslutna att detta bara är början. Folk vill kunna reparera sina telefoner så att de kan behålla dem längre – både för att det är bättre för miljön och för att det går snabbare och är billigare, så att man inte behöver vara utan sin telefon. Vi tycker att det är oerhört inspirerande att vara en del av den utvecklingen och göra reparationer så enkla som möjligt”, säger James Robinson, VP Europe, Americas and Enterprise på HMD.

Överlåt din enhet åt din fantasi

HMD prioriterar mänsklig innovation och fantasi. Och det innebär att göra digitala produkter mer öppna för nytänkande och billigare att köpa. Oavsett om det är i form av olika betalningsalternativ för feature phones eller mikrofinansieringsfunktioner för smartphones så har HMD redan en tradition av målinriktad mänsklig innovation.

Därför introduceras Fusion i sommar. Fusion är en plattform där innovativa teknikintresserade och kreativa hjärnor får tillgång till nya applikationer. På så sätt blir smartphone-tekniken tillgänglig och mer flexibel för alla.

I dag släpper vi den första versionen av ett utvecklingsverktyg som gör det möjligt för alla att vara med på att skapa den mjukvara och hårdvara de behöver till sina telefoner från vår webbplats. Vi vill bredda vår räckvidd och omfamna innovation så att människor och företag kan anpassa sina telefoner så att de passar deras behov.

Vi vill spegla våra kunders kreativitet, men det är mycket mer än vi klarar av att göra på egen hand. För det är bara fantasin som sätter gränserna för våra kunders potential. Det kan till exempel vara ett extra externt batteri, en cool och modern design, att använda telefonen som en terminal på jobbet, att ha färgkoordinerade notiser för att organisera eller minska stress … ja, i praktiken kan det vara vad som helst.

De partnerskap du förväntar dig – och definitivt inte förväntade dig

Som Human Mobile Devices strävar HMD efter att minska skärmtiden, erbjuda lättillgängliga reparationer och ingå skapa meningsfulla samarbeten som en del av vår vision med flera varumärken.

”Vår målsättning att skapa innovation med människan i centrum har varit grunden för vår expansion och har gett upphov till nya visioner för oss och våra partner. Det har varit drivkraften bakom vår nya strategi med flera varumärken. Och vi är stolta över att arbeta med enastående partner som Mattel. Barbie och HMD tänker ruska om saker och ting med en ny viktelefon som landar i sommar”, säger Lars Silberbauer, CMO på HMD.

En del av HMD:s nya DNA är samarbeten med olika partner. Och det är därför vi är glada över att kunna säga …

”Hej Barbie!”

Ja, du läste rätt! HMD älskar Barbie och har därför just inlett ett samarbete med leksaksjätten Mattel. Och i samband med detta kan vi avslöja en nostalgisk, vacker och kanske till och med djupsinnig nyhet. För att fira Barbies 65-årsdag (hon är en dam som håller sig i form) lanserar vi ”The Barbie Flip Phone”. En snygg och cool telefon – givetvis – men också en telefon som ger dig sinnesro så att du kan njuta av sommaren och fokusera på det som är viktigt. I sann Barbie-stil är viktelefonen en feature phone, så att du är herre (eller fru) över din egen tid och bestämmer när du är online och när det är bättre att du ägnar dig åt något annat.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00