Fairphone vinnare på 2024 års GLOMO Awards
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER Fairphone vinnare på 2024 års GLOMO Awards

Fairphone vinnare på 2024 års GLOMO Awards

Publicerat av: Redaktionen

Fairphone, den banbrytande tillverkaren av etiska mobiltelefoner, meddelar i dag att företaget har tilldelats utmärkelsen Bästa mobila innovation för klimatåtgärder vid Global Mobile (GLOMO) Awards på Mobile World Congress 2024 i Barcelona.

GLOMO Awards är allmänt erkänt som branschens mest prestigefyllda utmärkelse, som utnämns av branschens mest framstående experter.

Att bli nominerad innebär ett erkännande som en viktig aktör inom tekniksektorn och att vinna är den största äran man kan få av sina branschkollegor.

Fairphone vinnare på 2024 års GLOMO AwardsFairphone vann kategorin ”Best Mobile Innovation for Climate Action” för företag som fokuserar på innovativa miljöinitiativ för att påtagligt minska eller kompensera för koldioxidutsläpp. Företaget förespråkar lång livslängd och reparerbarhet för mobiltelefoner som ett sätt att minska utsläppen under enhetens hela livslängd. Fairphone 5 är telefonen som har det lägsta CO2-fotavtrycket i världen. 2022 satte Fairphone också upp målet att nå Net Zero som företag 2045. Företaget var dessutom nominerat i kategorin ”Outstanding Mobile Contribution to the UN SDGs”.

Reinier Hendriks, VD på Fairphone säger: ”Vi är mycket glada över att Fairphone 5 tilldelades ett GLOMO-pris i kategorin Best Mobile Innovation for Climate Action. Klimatåtgärder är ett ämne som är en del av vårt företags DNA. Med våra mobiltelefoner har vi alltid haft en holistisk syn på hållbarhet och strävat efter att skapa produkter som tar hand om både människor och vår planet.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00