OnePlus och Google i samarbete: Chatboten Gemini lanseras på OnePlus telefoner
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER OnePlus och Google i samarbete: Chatboten Gemini lanseras på OnePlus telefoner

OnePlus och Google i samarbete: Chatboten Gemini lanseras på OnePlus telefoner

Publicerat av: Redaktionen

OnePlus och OPPO kommer att få Googles AI-modeller i sina smartphones.

Samtidigt meddelar företagen att över tio miljoner användare redan har tillgång till generativa AI- modeller.

De presenterar även fyra nyckelområden för AI på smartphones och att den första AI-funktionen för globala användare kommer i april.

Smartphonestillverkarna OnePlus och OPPO meddelar idag att de kommer att vara pionjärer i integrationen av Googles AI-modeller i sina enheter. De siktar även på att vara de första att lansera funktioner baserade på Gemini i smartphones senare under året. Det avslöjar OnePlus på evenemanget Google Cloud Next ’24 och lovar samtidigt att Gemini kommer förändra sättet användare interagerar med sina enheter.

Nicole Zhang, General Manager of AI Product för OPPO och OnePlus, tillkännagav även att OPPO och OnePlus har lanserat flera generativa AI-modeller till kunder i Kina. Detta har gjort det möjligt för över tio miljoner användare, av bland annat enheterna OPPO Find X7 och OnePlus 12, att ta del av AI- genererat innehåll.

– Generativ AI är revolutionerande teknologi och jag tror att OPPO och OnePlus är perfekt positionerade för att ta fördelarna med AI till användare över hela världen. Genom att samarbeta med Google för att integrera både Gemini och Google Cloud AI i smartphones, samt bilda allianser med andra branschpionjärer för olika AI-upplevelser, är vi glada att fördjupa arbetet med mobila AI-innovationer, säger Nicole Zhang, General Manager of AI Product för OPPO och OnePlus.

 Fyra nyckelområden för AI i mobilen

På eventet berättade tillverkarna om de oändliga möjligheterna som AI kan ge mobilanvändare och Nicole introducerade fyra nyckelattribut som hon anser att mobiler med AI måste inkludera. Att använda resurser effektivt, vara självlärande, uppfatta den verkliga världen och frigöra kreativitet till sina användare.

OPPO och OnePlus bekräftade även att de kommer att arbeta för att bygga den perfekta blandningen av hårdvara, operativsystem och ekosystem för att utveckla AI. Vidare samarbetar OPPO och OnePlus redan med ett antal partners för att leverera nya AI-upplevelser till sina användare, inklusive AI Eraser.

AI-funktioner börjar lanseras på den globala marknaden

AI Eraser, drivet av OnePlus och OPPOs AndesGPT LLM, är en av de första AI-funktionerna som lanseras globalt och ska omdefiniera bildredigering på mobiler.

AI Eraser gör det möjligt för användare att välja och ta bort oönskade objekt i bilder direkt i fotogalleriet. Efter att en användare har markerat en brist i bilden analyserar AI:n det valda området och genererar automatiskt en ersättningsbakgrund som smälter in i den omgivande miljön. AI Eraser har redan lanserats med en grupp av beta-testare, som använt AI Eraser i genomsnitt 15 gånger om dagen, vilket fått positiv respons.

Förutom AI Eraser arbetar OPPO och OnePlus också med Google för att integrera andra Cloud AI- produkter i sina kommande lanseringar. Detta innebär att framtida telefoner från OPPO och OnePlus kommer kunna använda AI för olika ändamål, som att sammanfatta nyhetsartiklar och ljud, samt generera nytt innehåll för sociala medier.

Pionjärt AI-arbete från OPPO och OnePlus

OnePlus och Google i samarbete: Chatboten Gemini lanseras på OnePlus telefonerOPPO och OnePlus har länge varit ledande inom utvecklingen av ny mobilteknik. Från OPPOs nytänkande arbete med att använda AI och beräkningsmatematik för att revolutionera fotografi i mobilen, till OnePlus toppmoderna Trinity Engine som nyttjar AI för att förenkla användningen av telefonen. Användare av båda varumärkena har gynnats av flera års avancerad forskning och utveckling. Under de kommande tre till fem åren planerar OPPO och OnePlus att lansera mer än hundra AIGC- upplevelser och kommer fortsätta att prioritera sina användares behov och säkerställa att deras produkter är intuitivt lätta att använda.

Noteringar

Fullständiga detaljer samt vilka smartphones funktionerna kommer finnas tillgängligt på kommer släppas senare under året. AI Eraser kommer att lanseras denna månad till enheter som OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus 11, OnePlus Open och OnePlus Nord CE 4. För mer information om lanseringen av AI Eraser, besök OnePlus Community.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00