Snowflake presenterar AI-innovationer för telekombranschen
Hem NYHETERAI Snowflake presenterar AI-innovationer för telekombranschen

Snowflake presenterar AI-innovationer för telekombranschen

Publicerat av: Redaktionen

Data Cloud-företaget Snowflake presenterar en serie förbättringar av sitt erbjudande för sin telekomlösning Telecom Data Cloud vid Mobile World Congress 2024.

Dessa förbättringar inkluderar nya AI- och ML-baserade innovationer, telekom-partnerlösningar och branschövergripande samarbeten, som syftar till att göra det enklare att hantera några av telekombranschens största utmaningar.

Med de nya funktionerna i Snowflakes Telecom Data Cloud kan företag förbättra sin effektivitet, förädla data med hjälp av AI- och ML-modeller och utföra säkra och snabba analyser nästan i realtid. Telecom Data Cloud förenklar också uppföljningen av telekomföretagens arbete för att nå sina klimatmål och ger dem möjlighet att skapa nya, växande tjänsteintäkter samtidigt som de uppfyller branschspecifika behov.

Idag använder över 70 företag med globala ekosystem Snowflakes Telecom Data Cloud för att driva innovation. Dessutom har Snowflake ökat sitt samarbete med branschledande partner, från 21 till nästan 40 sedan februari 2023, för att erbjuda telekombranschen nya innovativa lösningar.

Några av de samarbeten som under det senaste året har genererat flera nya lösningar för telekombranschen inkluderar:

  • Snowflakes samarbete med AWS löser tekniska nätverksfrågor genom att sammanställa data från mobilmaster, fysiska adresser och intressanta platser. Dessa data kombineras sedan med kundlojalitetsinformation och detaljer från faktureringssystem (BSS) och operationssystem (OSS), möjliggjort av en stor språkmodell på Amazon SageMaker.
  • Tillsammans med AWS har Snowflake utvecklat GenTwin, en innovativ Network Operations-lösning som kombinerar privata 5G-nätverk, generativ AI och digitala tvillingar genom AWS IoT TwinMaker för att uppnå en oöverträffad effektivitet, automation och anpassningsförmåga.
  • I samarbete med Mapbox arbetar Snowflake med att skapa en heltäckande lösning för digitala tvillingar genom att kombinera Snowflakes telekomdatalager med högupplöst kartläggning av terräng och bilder från Maxar, samt Mapbox förmåga att storskaligt rendera och bearbeta mobiltäckning.
  • Snowflake presenterar AI-innovationer för telekombranschenSnowflake samarbetar även med Ericsson för att skapa en datadriven arkitektur som ger operatörer möjlighet att skapa innovativa applikationer med hjälp av Ericsson Intelligent Automation Platform (EIAP) Ecosystem. rApp-utvecklare kommer att kunna få sömlös tillgång till leverantörer av kommunikationstjänsters strategiska och operativa IT-system genom den säkra datadelningsmöjligheten i Snowflake Telecom Cloud. rAppar kommer också att kunna få tillgång till tredjepartsdata för användning i sin applikationsdesign.

– Telekombranschens erbjudande håller på att utvecklas vidare från de traditionella tjänsterna, säger Phil Kippen, Global Industry GTM, Telecommunications på Snowflake. I vår alltmer uppkopplade värld har mängden data fullkomligt exploderat. Särskilt inom telekom är detta inte bara en utmaning utan en också möjlighet. Att förstå och utnyttja denna data är nyckeln till att låsa upp nya vägar för branschöverskridande innovation och samarbete.

Läs mer om Snowflakes nyheter som presenteras under MWC 2024 här: https://www.snowflake.com/news/snowflake-to-showcase-telco-ai-innovations-and-enhanced-ecosystem-partnerships-at-mwc-2024/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00