Möt de tre finalisterna i Årets tech-tjej 2024
Hem KVINNOR INOM TECH Möt de tre finalisterna i Årets tech-tjej 2024

Möt de tre finalisterna i Årets tech-tjej 2024

Publicerat av: Redaktionen

Nu står det klart vilka tre finalister som har chansen att vinna Microsofts utmärkelse Årets tech-tjej 2024.

Dessa offentliggjordes under Microsoft Ignite fredag 15 mars. Vinnaren koras 21 mars på Universum Awards på Fotografiska i Stockholm.

Under januari öppnade möjligheten att ansöka till Microsofts årliga utmärkelse Årets tech-tjej och i början av mars annonserades de tio nominerade. Under Microsoft Ignite 15 mars offentliggjordes årets tre finalister vilka är Hanna Monastyrski, Marina Peltonen och Julia Schreiber. En av dessa kommer koras till Årets tech-tjej 2024 på Universum Awards som anordnas den 21 mars på Fotografiska i Stockholm.

Möt de tre finalisterna i Årets tech-tjej 2024

Fv. Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige och Hanna Monastyrski, finalist i årets Tech-tjej 2024.

– Det har varit otroligt svårt att välja ut de tre finalisterna och vi blev imponerade av alla tio. Hos finalisterna Hanna, Marina och Julia är det engagemanget som sticker ut särskilt. De brinner alla för att vara förebilder för unga tjejer men ser också alla möjligheterna med tech och hur det kan kombineras med individuella intressen och hjärtefrågor. De vill även använda ambassadörskapet på olika sätt, vilket speglar behovet av flera förbilder som man kan känna igen sig i”, säger Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige samt huvudansvarig för Årets tech-tjej.

Syftet med utmärkelsen är att få in fler tjejer till tech-branschen och idag är endast en tredjedel inom branschen kvinnor. Årets tech-tjej erbjuds två mentorskap. Det ena med fokus på ledarskap och management med Therése Treutiger, ansvarig för Microsoft Sveriges verksamhet inom partner, startup och innovation, och det andra med syfte att djupdyka inom teknik med Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige.

– Microsoft Sverige har arbetat med att utse Årets tech-tjej i 22 år och det har under dessa år utvecklats otroligt mycket. Vi måste fortsätta arbeta för att få in fler kvinnor i branschen. Vi på Microsoft strävar ständigt efter att bli ett bolag med mångfald. Men alla har ett ansvar i att stötta unga kvinnor i sina val, oavsett om det är kompisar, mamma, pappa eller någon annan. I synnerhet inom tech-branschen”, säger Therése Treutiger.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00