Sony lanserar en bärbar datasändare för ett stabilt och enkelt arbetsflöde från inspelningsplatser
Hem TEKNIK Sony lanserar en bärbar datasändare för ett stabilt och enkelt arbetsflöde från inspelningsplatser

Sony lanserar en bärbar datasändare för ett stabilt och enkelt arbetsflöde från inspelningsplatser

Publicerat av: Redaktionen

Sony lanserar idag en ny dedikerad bärbar datasändare, PDT-FP1, som möjliggör höghastighetsöverföring av video- och stillbildsdata med låg latens över 5G-nätverk.

När den trådlösa enheten är ansluten till en kamera kan den att användas i situationer där det krävs snabb och effektiv leverans från bildtagning till sändning och distribution, till exempel vid nyhets- eller evenemangsfotografering och videoproduktion.

Den erbjuder hög hastighet, låg latens och en stabil trådlös datakommunikation över 5G-nätverket, både i utomhus- och inomhusmiljöer där Wi-Fi-anslutning inte är tillgänglig, vilket möjliggör effektiva och enkla arbetsflöden.

För dataöverföring har enheten en unik antennstruktur som stöder en rad inhemska, internationella och fristående 5G-nät . Den har en 6,1-tums OLED-skärm och en kylfläkt som säkerställer stabil drift. Den har en HDMI-ingång, en LAN-port, en USB-C-port, ett USB-C-laddningsuttag och ett skruvhål för montering på en kamera.

PDT-FP1 har många användningsområden tack vare sina kraftfulla anslutningsmöjligheter:

  • Överföring och leverans av media när PDT-FP1 används som modem för att överföra media till valfri FTP-destination. Den kan också användas med Sony Creators Cloud for Enterprise-appen för att överföra media från kompatibla Sony-kameror till PDT-FP1 och sedan ladda upp till Sony Cloud-tjänster som Ci Media Cloud och C3 Portal med säkra, robusta och tillförlitliga överföringsmekanismer. Detta frigör media från kameran så att det kan visas och laddas upp medan kameran är nedpackad eller används.
  • Livestreaming från valfri ansluten kamera med RTMP. För video  möjliggör PDT-FP1 direkt streaming från en kompatibel kamera till en YouTube-kanal via USB-baserad streaming och stabila trådlösa 5G-nätverk, vilket frigör operatörer från de begränsningar som platsen för filmningen- eller produktionen kan orsaka.
  • Nätverksövervakning: med den dedikerade appen Network Visualiser kan användaren visualisera förhållandet för nätverketoch kommunikationen   under tagning – vilket säkerställer att innehållet levereras till dem som behöver se det.

Huvudsakliga egenskaper

 1. Snabb kommunikation med låg fördröjning, även utomlands
  • Sony lanserar en bärbar datasändare för ett stabilt och enkelt arbetsflöde från inspelningsplatserMed en unik antennstruktur som optimerar kommunikationen har PDT-FP1 stöd för ett stort antal band 2 , t.ex. nationella och internationella 5G sub6/mm Wave , fristående 5G-nätverk och lokala 5G-nätverk, vilket ger höghastighetskommunikation med låg fördröjning.
  • Förutom ett fysiskt instickbart nano-SIM-kort stöder PDT-FP1 även ett eSIM-kort för dubbla SIM-kort. Det är också möjligt att automatiskt välja en linje som är lätt att ansluta till beroende på nätverksförhållandena, och byta SIM-kort för att överföra data.
 1. Kylfläkt och kanalstruktur för stabil kontinuerlig kommunikation
  • En nyutvecklad kylfläkt förhindrar värmeförluster även i miljöer på upp till 40 grader . Trots sin smala design har PDT-FP1 en kanalbaserad struktur som effektivt leder bort intern värme, vilket ytterligare stödjer stabil och kontinuerlig kommunikation. Olika driftlägen, auto, kylprioritet och tyst prioritet, kan väljas för att på bästa sätt anpassas till varje plats miljö.
 1. Ett enkelt arbetsflöde för dataöverföring genom länkning med Sony-kameror.

Inställningsfunktionen ”Kamera med kabelanslutning” förenklar och förkortar installationstiden.

  • Den 6,1 tum stora OLED-displayen kan samtidigt visa kommunikationskvalitet och filöverföringsstatus. Överföringsstatusen kan övervakas under fotograferingen så att du inte missar ett avgörande fotograferingstillfälle.
  • PDT-FP1 är utrustad med en LAN-port, USB-C-anslutning och HDMI Type-A-anslutning som anslutningsterminaler för kameror2 . PDT-FP1 kan användas för att strömma och överföra data samtidigt som den laddas tack vare USB-C-porten och en extern strömkälla.
  • Enhetens form är utformad för att fungera tillsammans med en kamera, och förutom ett skruvhål för att fästa kameran och stativet har den också ett bandhål för att fästa tillbehör för kabelfixering.
  • Inbyggt minne på 8 GB (RAM)/256 GB (ROM) och microSDXC-stöd på upp till 1 TB möjliggör snabb bearbetning och lagring av stora mängder data.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00