Svenska legaltech-bolaget hjälper juristerna att lyckas med AI
Hem NYHETERAI Svenska legaltech-bolaget hjälper juristerna att lyckas med AI

Svenska legaltech-bolaget hjälper juristerna att lyckas med AI

Publicerat av: Redaktionen

 En AI-tjänst som används för att granska och skriva avtal ska hjälpa jurister att lyckas med övergången till AI.

Bolaget bakom tjänsten har redan användare i över 30 länder och har sedan starten 2019 växt organiskt utan externt kapital och med ett positivt kassaflöde varje år.

 AI-tjänsten Brackets AI inkorporeras direkt i Word och använder GPT-4 och andra ledande språkmodeller för att analysera avtal, flagga för risker och skriva avtalsvillkor. Under 2023 lanserades en betaversion och nu släpps den färdiga versionen på bred front.
  • Många jurister, inte minst chefsjurister på olika bolag, vill börja implementera AI men vet inte hur de ska komma igång. Jag stöter ofta på en rädsla hos chefsjurister för att hamna efter i utvecklingen. Brackets AI gör det enkelt för dem att skapa värde från AI utan stora införande- eller omställningsprojekt, säger Erik Sandström, grundare av bolaget Osier Legal Tech AB som står bakom tjänsten Brackets AI.

Bolaget startades 2019 och har sedan dess sålt kontrakthanteringstjänsten Brackets Contracts, som automatiserar processen att lagra, skapa och signera avtal. Brackets Contracts har användare i över 30 länder. Osier Legal Tech AB har sedan starten 2019 gått med vinst varje år och har växt organiskt utan externt kapital.

  • Brackets Contracts används av flera stora bolag, vilket har gett stabila intäkter även under utvecklandet av den nya tjänsten Brackets AI. De var också tidiga med att se potentialen i Brackets AI och har bidragit med viktig feedback under beta-stadiet, säger Erik Sandström.

Erik Sandström är jurist med bakgrund på advokatbyrå samt som bolagsjurist, men har även arbetat som data science-konsult, där han utvecklat programvara för analys av stora informationsmaterial.

  • Svenska legaltech-bolaget hjälper juristerna att lyckas med AI

    Erik Sandström

    Att jag har erfarenhet av både juridik och programvaruutveckling har varit en stor fördel. Jag har tagit med mig mina erfarenheter in i Brackets och produkterna är designade utifrån mina egna erfarenheter av hur avtal hanteras i bolag och kring vilka hjälpmedel som gör störst skillnad för jurister i deras dagliga arbete.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00