Aller stärker sin nordiska mediesatsning
Hem NYHETER Aller stärker sin nordiska mediesatsning

Aller stärker sin nordiska mediesatsning

Publicerat av: Redaktionen

Aller Media förändrar sin organisationsstruktur, och går från en landsbaserad struktur i de fyra nordiska länderna till en ny, gemensam nordisk struktur, Aller Media Nordic.

Koncernchef blir Dag Sørsdahl som nu leder Aller Media Norge.

Fram till nu har Aller Media-gruppen letts i egna organisationer i vart och ett av de nordiska länderna. Från och med 1 mars kommer en ny struktur där all media kommer att gå in i ett nytt nordiskt mediaföretag, Aller Media Nordic.

Organisationsförändringen görs för att säkerställa effektivitet och lönsamhet i en snabbt föränderlig mediebransch.

Satsar digitalt

I samband med den nya organisationen intensifieras arbetet med att stärka den digitala satsningen.

– Det blir ett skarpare digitalt fokus i Aller Media Nordic som kommer att hjälpa oss att bygga företaget för framtiden, säger den nya VD:n för Aller Media Nordic, Dag Sørsdahl.

Aller stärker sin nordiska mediesatsning

Dag Sørsdahl

Aller Media Nordic kommer även fortsättningsvis att ha en ledande nordisk position inom tryckt publicering genom koncernens många starka varumärken.

– Nästan sex miljoner människor i Norden läser något från vårt rika utbud på papper varje månad. Vi kommer att fortsätta behålla denna position samtidigt som vi tar nya digitala positioner, fortsätter Dag Sørsdahl.

Nordiskt kraftcentrum

Målet är att Aller Media Nordic i högre grad ska ta tillvara den digitala potentialen i Aller-gruppen, över nationsgränserna med en matrisorganisation där man kan skörda och lära av varandras erfarenheter.

– Aller Media Nordic ska vara ett nordiskt kraftcentrum där vi lär av varandra, utnyttjar varandras styrkor och utvecklas tillsammans, säger Erik Aller på uppdrag av Aller A/S.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00