Audi vinnare på svenska bilmarknaden. Ökar med 34%.
Hem REPORTAGE Audi summerar ett starkt 2023 – Ökar med 34%

Audi summerar ett starkt 2023 – Ökar med 34%

Publicerat av: Redaktionen

Audi summerar ett starkt 2023 där leveranserna av nya bilar ökade med 34 procent jämfört med föregående år.

Detta på en totalmarknad som ökade med 0,5 procent enligt statistik från Mobility Sweden.

Audi vinnare på svenska bilmarknaden. Ökar med 34%.

2023 innebar ”all time high” för Audi med högsta marknadsandelen någonsin.

Totalt levererades 18.539 Audi-bilar under året, vilket gav ”all time high” i marknadsandel med 6,4 procent av den svenska marknaden. Eldrivna Audi Q4 e-tron var den mest sålda modellen i programmet och den 5:e mest sålda elbilen under 2023.

Mobility Sweden har summerat 2023 års registreringssiffror för bilmarknaden. Totalt levererades 289 665 personbilar, vilket var en ökning med 0,5 procent jämfört med 2022. Audi var ett av få bilmärken som stack ut och ökade rejält under året.

Totalt levererades 18539 Audi-bilar, vilket gav märkets högsta marknadsandel någonsin i Sverige med 6,4 procent. Bara under december levererades 2205 bilar, vilket gav en marknadsandel på 7,5 procent.

– 2023 har på många sätt varit ännu ett utmanande år, även för bilbranschen. Därför är det extra glädjande att vi kan summera ett framgångsrikt år, och firar den högsta marknadsandelen någonsin för Audi i Sverige. Där vill jag rikta ett stort tack till våra kunder, Audi-teamet och Audi-partners, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Audi Q4 e-tron mest sålda modellen

Elbilen Audi Q4 e-tron dominerade och var den mest sålda modellen i programmet, följd av Audi A6 och Audi A3. Tillsammans med Q8 e-tron och e-tron GT stod elbilarna för 35 procent av leveranserna under året och 42 procent i december. En andel som väntas fortsätta öka under de kommande åren då Audi står inför en elbilsoffensiv med många nya modeller, där kommande Audi Q6 e-tron är den första modellen på den nya PPE-plattformen.

– När vi nu kliver in i 2024 inleds den största produktoffensiven någonsin i Audis historia. Vi ser fram emot många produktnyheter och försäljningsstarten av både Audi Q6 e-tron och Audi A6 e-tron under året. Det är två vassa modeller som blir ett starkt komplement i vårt redan breda och uppskattade elbilsprogram.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00