Ny digital infrastruktur stärker Nordens konkurrensförmåga
Hem NYHETERNÄTVERK Ny digital infrastruktur stärker Nordens konkurrensförmåga

Ny digital infrastruktur stärker Nordens konkurrensförmåga

Publicerat av: Redaktionen

Med pågående och planerade projekt som Far North Fibre mellan Norden, Japan och Irland och C-Lion1 mellan Helsingfors och Frankfurt tar Norden nu viktiga steg för att utveckla sin position som en viktig hubb för kraftfulla fibervägar.

Flera av Equinix datacenter är strategiskt placerade utmed dessa fibervägar.

– Dessa projekt är ytterligare steg för Norden att bli Europas främsta knutpunkt för fibervägar som stödjer den digitala ekonomins utveckling, säger Sami Holopainen, vd för Equinix i Finland.

Projekten C-Lion1 och Far North Fibre spelar en central roll i Nordens nya strategi att stärka sina globala fiberförbindelser. C-Lion1-kabeln, som förbinder Finland med Tyskland, och Far North Fibre, som inte bara ska förbinda Norden med Japan utan även med Irland, bidrar till att förbättra kapaciteten och minska latensen i de internationella fibernätverken.

Ny digital infrastruktur stärker Nordens konkurrensförmåga– Direktanslutningen mellan Finland och Tyskland via C-Lion1 går direkt in i Equinix datacenter både i Helsingfors och Frankfurt vilket gör Equinix unikt. Den planerade förbindelsen genom Far North Fibre, inklusive dess sträckning till Irland, skapar en effektiv och säker dataöverföring som alternativ till överbelastade fibervägar kring Medelhavet och Röda Havet och samtidigt undviker man sträckningar i konfliktområden,  säger Sami Holopainen.

Utöver att stärka förbindelserna i Norden och med Tyskland, utgör Far North Fibres planerade förbindelse till Irland en betydande utveckling. Dublin, likt Stockholm och Helsingfors är också en växande digital hub. Denna direkta anslutning mellan Norden och Irland öppnar upp för nya möjligheter för företag vid båda ändarna av kabeln.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00