AWS miljardsatsar på AI-startups – öppet för svenska företag att söka
Hem NYHETERAI AWS miljardsatsar på AI-startups – öppet för svenska företag att söka

AWS miljardsatsar på AI-startups – öppet för svenska företag att söka

Publicerat av: Redaktionen

Molnjätten Amazon Web Services (AWS) har offentliggjort ett nytt acceleratoorprogram för startups med en budget på 230 miljarder USD – cirka 2,4 miljarder kronor.

Från och med den 13 juni är det möjligt för företag att anmäla sig som kandidater till programmet Generative AI Accelerator, och anmälan, som finns här, är öppen fram till den 19 juli.

Idag använder 96 procent av alla ”enhörningar” – startupföretag  med en värdering på mer än en miljard USD – AWS-molnet, berättar Matt Wood, Vice President, Artificial Intelligence Products på AWS:

”Med det här nya initiativet kommer vi att hjälpa startups att lansera och skala upp verksamheter i världsklass, och ge dem byggstenarna de behöver för att släppa fria nya AI-tillämpningar som kommer att påverka alla delar av hur världen lär sig, kopplas samman och gör affärer.”

De företag som accepteras till programmet kommer att tilldelas AWS-krediter för att få tillgång till företagets databehandlings-, lagrings- och databastjänster och de högpresterande AI-chipen Trainium och Inferentia 2. Andra tjänster som erbjuds är den hanterade tjänsten Amazon SageMaker som hjälper verksamheter bygga och träna egna basmodeller, och Amazon Bedrock, en plattform ger tillgång till ett brett utbud av kraftfulla AI-modeller från exempelvis Anthropic, Meta och Stability AI och gör det enkelt att kombinera dem i nya tjänster utifrån deras specifika styrkor.

AWS miljardsatsar på AI-startups – öppet för svenska företag att sökaUtöver AWS-krediter till ett värde av en miljon USD kommer programmet också att erbjuda tillgång till AWS experter och partnernätverk, och göra det möjligt att knyta kontakter med andra startups i communityn.

Efter att anmälningstiden avslutats kommer ett antal finalister att väljas ut för intervjuer. Bland de kriterier som avgör vilka som väljs ut finns teamens bakgrund och erfarenhet, företagets målgrupp, och intern kompetens. Det slutgiltiga urvalet kommer att pressenteras innan augusti månads slut.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00