NY STUDIE: EUROPEISKA FÖRETAG FÖRVÄNTAR SIG ATT NY TRÅDLÖS TEKNIK SKA FÖRBÄTTRA PRODUKTIVITETEN AVSEVÄRT
Hem PRODUKT NYHETERKAMERORPANASONIC Europeiska företag förväntar sig att ny trådlös teknik ska förbättra produktiviteten avsevärt

Europeiska företag förväntar sig att ny trådlös teknik ska förbättra produktiviteten avsevärt

Publicerat av: Redaktionen

Europeiska företag förväntar sig en genomsnittlig produktivitetsökning med 32 % under de tre första åren efter införandet av den senaste trådlösa tekniken.

En ny undersökning som Panasonic Connect Europe presenterar i dag visar att företag förväntar sig att investeringar i trådlös teknik ska öka deras produktivitet med i genomsnitt 32 % under de tre första åren efter implementeringen.

36 % av de tillfrågade säger att 5G är den viktigaste investeringen i trådlös teknik för deras företag, och att privata campusnätverk är mer populära än offentliga nätverk.

En av fem (22 %) anser att WiFi 6 är den viktigaste trådlösa tekniken. WiFi 6 är en betydande uppgradering jämfört med föregångaren och ger snabbare anslutningar och bättre stabilitet i nätverk med många anslutna enheter. Intresset för Bluetooth och LoRaWAN (Long-Range Wide Area Networks) är lika stort (21 %) när företagen efterfrågar rätt teknik för specialapplikationer inom sina egna sektorer, till exempel logistik i leveranskedjan och tillverkning.

Överlag görs snabba framsteg när det gäller investeringar i trådlös teknik. 41 % av beslutsfattarna har redan fattat beslut om att investera i trådlösa projekt eller håller på med planeringsprocessen. Ytterligare 38 % av de tillfrågade befinner sig redan i implementeringsstadiet.

Hinder kvarstår

Det finns dock svårigheter som måste övervinnas. 24 % av de tillfrågade medger att de oroar sig för IT-säkerheten och 22 % oroar sig för interoperabilitets- och anslutningsproblem i den befintliga IT-infrastrukturen. En av fem är bekymrad över hur den trådlösa nätverkstekniken hanteras och lika många säger att de saknar förtroende för IT-resurser, kunskap och kompetens.

NY STUDIE: EUROPEISKA FÖRETAG FÖRVÄNTAR SIG ATT NY TRÅDLÖS TEKNIK SKA FÖRBÄTTRA PRODUKTIVITETEN AVSEVÄRT”Undersökningen visar att det här är en avgörande tid för investeringar och beslutsfattande inom trådlös teknik. Tillkomsten av 5G, utvecklingen av WiFi och innovationer kring Bluetooth och LoRaWAN driver på den uppkopplade världen på sätt som skulle ha varit otänkbara för bara några år sedan. Det är tydligt att företagsledarna anser att trådlös uppkoppling innebär enorma möjligheter, men det finns också utmaningar att övervinna”, säger Jan Kaempfer, Marketing Director på Panasonic Connect Europe.

Branschens roll

”Företagen har brist på intern expertis och interna resurser, så teknikleverantörer har en roll att fylla genom att stödja organisationer med expertis och utbildning för att skapa större förtroende och täppa till resursluckor. Men på det hela taget är synen på trådlös teknik mycket positiv, det finns ett starkt intresse för innovation och avancerad driftsättning. På Panasonic Connect Europe är vi fast beslutna att hjälpa företagsledare att förstå de främsta drivkrafterna för investeringar i trådlös teknik, de viktigaste teknikerna och deras tillämpningar samt hur man kan övervinna hinder.”

Studien genomfördes av det oberoende undersökningsföretaget Opinion Matters på uppdrag av Panasonic Connect och Panasonic TOUGHBOOK. Den riktade sig till över 300 ledande beslutsfattare med ansvar för trådlös teknik och nätverksteknik i Storbritannien, Frankrike och Tyskland inom följande sektorer: detaljhandel, logistik och leveranskedja, tillverkning, utbildning, platsbaserad media och underhållning samt offentlig sektor och räddningstjänst.

För att ladda ner en sammanfattning av studien Next Connections: Exploring Wireless Connectivity Investment and Adoption in Europe, klicka här

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00