PÅ STAN MED – Marcus Lind, Miradot
Hem PÅ STAN MED PÅ STAN MED – Marcus Lind, från Miradot till Conscia

PÅ STAN MED – Marcus Lind, från Miradot till Conscia

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] Vi gick ner för dom långa trapporna på kontoret och möttes av Marcus Lind med en varm kopp kaffe i handen.

Direkt fick man en avslappnad och glad känsla av honom och vi alla satte oss ner i dom mjuka sofforna med en varsin kaffe.

Marcus är medgrundare för Miradot som jobbar med digital transformation som ska förenkla samarbetet mellan människor och teknologi. Medans rummet lös upp av sommarljuset var vi ivriga på att få höra mer om Marcus framgång och att få lära känna honom helt enkelt.

”Jag hade ingen aning om vad jag ville bli men jag visste att jag älskade datorer. Jag spenderade tonåren i föräldrarnas källare framför en dator. Det var lite gaming men framför allt lära mig hur allt fungerar och att programmera. Det var i källaren där allt början.”

Genom hela karriären var det passionen för teknik som låg i grunden för Marcus. Under gymnasiet studerade han teknik- och naturprogrammet på distans för att kunna jobba samtidigt inom data. Just då jobbade han hos kommunen och hjälpte till med deras datorer där han växte upp.

PÅ STAN MED – Marcus Lind, från Miradot till Conscia 1

Marcus Lind,CEO Miradot

Marcus växte upp i en liten by som heter Svenljunga men flyttade direkt efter gymnasiet till Växjö där han fick jobb inom IT. Han började som tekniker men blev sedan teknikchef under sina tre år i Växjö. Efter det flyttade han 2010 till Stockholm på grund av hans vän som rekryterade honom. Marcus började då jobba för en annan internetoperatör och var med att driva upp deras område inom cloudtjänster och drifttjänster innan dom 2015 startade Miradot.

Vann världens första Cisco DevNet Specialized partner

Miradots vision är att ha högsta kompetens inom automation, datacenter, molnuppkoppling och nätverk. De utforskar konstant ny teknik med potential och effekt. De transformerar myndigheter och företag genom att inspirera, visionera, implementera och automatisera. Digital transformation anammar ny teknologi för att skapa disruptiva affärsmodeller, öka affärskontinuitet och förbättra innovation. Miradot är ett konsultbolag som designar, implementerar och automatiserar infrastruktur inom datacenter, service providers och nätverk. Miradot blev världens första bolag prisat som Cisco DevNet Specialized partner år 2020.

Tre glada amatörer med samma passion för teknik

Miradot har tre delägare men är även tre vänner i grunden. De alla tre har byggt sina kompetenser på nyfikenhet och genuint intresse för teknik. Den största utmaningen de haft med bolaget är att behöva ha uthållighet och envishet när man är före marknaden. Marcus berättade ärligt att de många gånger tvekade med sina typer av tjänster, något som fick oss att bli förvånade. Han förklarade att även fast de tycker att de är inne på rätt väg så behöver man självklart vinna affärer för att överleva. Det var speciellt när covid kom som de ifrågasatte om de skulle byta riktning eller inte.
”Men vi höll fast och i slutet av pandemin tog det lite mer fart hos kunderna, framförallt hos de större organisationerna”.

 Stor milstolpe för Miradot

Ett bolag som i likhet med Miradot satsat hårt på Cisco-expertis – med överlägset högst andel expertcertifieringar bland konsulterna – och växt snabbt är systemintegratören Conscia, som sedan starten 2015 tiofaldigats till att omsätta över en halv miljard i Sverige.

Miradot och Conscia vann ett stort projekt som gjorde att Conscia ville satsa och köpa Miradot. Allt började med att Conscia fick möjligheten att automatisera en storbank varav de kände att de var stora nog att ta sig an uppdraget men hade inte tillräcklig med erfarenhet. Och Miradot var för små för att själva göra den här affären men hade erfarenheten. Då valde Conscia och Miradot att samarbeta och vann upphandlingen genom samarbete.

Detta ledde till en stor milstolpe för Miradot då Conscia valde att satsa och köpa Miradot. De märkte att Conscia och Miradot kompletterar varandra. Conscia med sin expertis på it-infrastruktur och Miradots expertis på automatisering. Tillsammans ökar de leveranskapaciteten hos befintliga kunder och kommer snabbare kunna nå flera nationellt och internationellt. Miradot ingår nu i Conscias affärsområde Automation.

”Conscia har haft en vision av att köra självkörande IT och vi kommer och lägger den sista pusselbiten. Vi gör visionen till verklighet och vårt samarbete blir väldigt effektfullt”.

Namn: Marcus Lind
Ålder: 35
Familj: sambo
Bor: Hammarbysjöstad
Intressen: hoppa fallskärm, strax över 100 hopp, segling, jägarexamen.
senaste boken: ljudbok, svart stjärna med Jesper Ersgård
Favoritkök/mat: Grillat kött,
Favoritfilm/tv-serie: For all mankind med Joel Kinnaman
Nästa resa: Prag i Augusti
Antal devices: 12 stycken

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00