Grepit och Luleå Formula Student samarbetar för att utveckla elektrisk formelbil
Hem NYHETERMOBILITET Grepit och Luleå Formula Student samarbetar för att utveckla elektrisk formelbil

Grepit och Luleå Formula Student samarbetar för att utveckla elektrisk formelbil

Publicerat av: Redaktionen

Luleå tekniska universitets Formula Student-team har gjort betydande framsteg i utvecklingen av sin första eldrivna formelbil, tack vare ett nära samarbete med Grepit.

Detta innovativa projekt syftar till att omvandla en befintlig förbränningsmotorformelbil till en elformelbil, vilket understryker teamets engagemang för hållbar teknik och den gröna omställningen inom fordonsindustrin.

Grepit, en ledande aktör inom teknikutveckling, har varit en ovärderlig partner i detta projekt. Deras stöd har varit avgörande för att studenterna på Luleå tekniska universitet (LTU) kunnat förverkliga sina idéer och drömmar om att tävla med en eldriven formelbil.

-Vi är oerhört tacksamma för Grepits stöd och expertis. Deras bidrag har spelat en stor roll i vårt projekt och det är med deras hjälp som vi har kunnat ta oss så här långt, säger Max Wiberg, ordförande i Luleå Formula Student och student vid Civilingenjörsprogrammet Arkitektur på LTU.

Grepits bidrag

Formelbilen byggdes ursprungligen av Jimmy Abrahamsson och Johan Eriksson, ägarna av Grepit AB. De överlämnade bilen till Formula Student-teamet vid Luleå tekniska universitet för att ge studenterna möjlighet att bygga vidare på projektet.

-Vi är glada att kunna stödja unga ingenjörer och bidra till utvecklingen av hållbar teknik genom detta formelbilsprojekt. Det är fantastiskt att se deras engagemang och hårda arbete, säger Johan Eriksson, delägare och teknisk chef på Grepit AB.

Från vision till verklighet

Med bilen i sina händer, började Formula Student-teamet att arbeta mot sin vision att konvertera den traditionella förbränningsmotorformelbilen till en eldriven formel bil. Studenter från olika utbildningsprogram, som exempelvis maskinteknik, teknisk design och bilsystemteknik har samarbetat för att nå detta mål. Arbetet har inkluderat både fritidsprojekt samt kurser inom maskinteknik, fordonsdynamik och design.

Första race event: Ljungbyhed Motorbana

Nu är Formula Students redo att delta i sitt första raceevenemang på Ljungbyheds motorbana i södra Sverige, där de kommer att observera och lära av åtta andra lag från Sverige, Norge och Danmark. Projektet med bilen har pågått i flera år, från att ha börjat som ett fritidsprojekt till att nu vara en del av en kurs. Huvudsponsor är Grepit, som tillhandahåller bilen och stöttar teamet med tekniska frågor och andra utmaningar.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00