HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G förenklar driftsättning av privata mobilnätverk
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G förenklar driftsättning av privata mobilnätverk

HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G förenklar driftsättning av privata mobilnätverk

Publicerat av: Redaktionen

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) lanserade idag HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G för att hjälpa kunder att påskynda och förenkla utbyggnad och hantering av privata 5G-nätverk.

Tekniken ger mer tillförlitlig trådlös täckning över stora campus- och industrimiljöer samt öppnar för nya outnyttjade användningsområden för privata mobilnätverk.

Med detta tillskott till sin säkra edge-to-edge-portfölj blir HPE Aruba Networking den enda globala leverantören av infrastruktur som tillhandahåller omfattande Wi-Fi- och 5G-lösningar, som kan hjälpa kunder inom branscher som tillverkning, sjukvård, offentliga platser och utbildning att lösa komplexa utmaningar med trådlös anslutning på stora och avlägsna platser. HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G hjälper också kunder att öka produktiviteten och innovationsförmågan, som komplement till den kostnadseffektiva anslutningen med hög kapacitet som Wi-Fi ger.

”Enterprise-kunder utmanas alltmer att leverera trådlös täckning i krävande miljöer, som över stora utomhusområden, betjäning av snabbrörliga kunder eller tillhandahålla deterministisk åtkomst i dedikerat spektrum, och komplexitet håller dem tillbaka”, säger Stuart Strickland, CTO för wireless på HPE Aruba Networking. ”På HPE Aruba Networking fortsätter vi vår historia av trådlös innovation med en unik positionering som möjliggör nya applikationer för privata mobilnät. Detta bland annat genom att integrera de nyligen förvärvade mobila core-lösningarna från Athonet tillsammans med våra traditionella styrkor inom nätverk för företag.”

HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G möjliggör också för communications service providers (CSPs) att snabbt driftsätta privata 5G-nätverk för sina kunder. Den integrerade 5G-lösningen kompletterar befintliga Wi-Fi-baserade och hjälper telekomkunder att betjäna den växande privata mobilmarknaden och att generera nya intäkter från befintliga företagskunder.

Med lanseringen av HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G kan företag få tillförlitliga, säkra och högpresterande anslutningar med ett helt integrerat privat 5G-nätverk med följande egenskaper:

  • En end-to-end-lösning som inkluderar 4G/5G, HPE ProLiant Gen 11-servrar, SIM-/eSIM-kort, små celler (eng. small cell) för 4G/5G och instrumentpaneler.
  • Nya 4G-/5G-småcellsradior från HPE som ger täckning inom- och utomhus, vilket eliminerar behovet av att integrera och använda separata hanteringsverktyg från tredjepartsleverantör.
  • Förenklad molnbaserad hantering och automatisering för hantering av abonnemang, driftsättning, core-övervakning och radioövervakning.
  • Utökad AI-datainsamling och leverans för att bygga AI-datasjöar och inferenslösningar.
  • Interoperabilitet med delat spektrum för användning av privata företag: Citizen’s Broadband Radio Service-spektrum i USA och globalt, där regelverk tillåter, från 2025.
  • Förenklad konfiguration med en förintegrerad och testad lösning, som innehållet allt som behövs för att driftsätta ett privat 4G-/5G-nätverk för företag.
  • Möjligheten att driftsätta lösningar på under 30 minuter med ”zero touch”-hantering och konfigurationsguider som döljer komplexiteten i 3GPP-nätverk.

HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G förenklar driftsättning av privata mobilnätverkDenna integration är nästa steg efter 2023 års förvärv av Athonet, en leverantör av teknik för privata mobilnät med 15 års erfarenhet och 500 genomförda driftsättningen av privata mobillösningar åt företag. Athonet är en prisbelönt teknikpionjär med framgångsrika installationer i olika branscher, inklusive ledande mobiloperatörer, sjukhus, flygplatser, transporthamnar, allmännyttiga företag, myndigheter och organisationer för allmän säkerhet.

HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G kommer att visas upp på HPE Discover, som äger rum den 17–19 juni i Las Vegas. HPE Aruba Networkings användarevent Atmosphere kommer även att ske på samma tillställning.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00