Lättare att hantera telekommoln med nya Dellösningar
Hem LEVERANTÖRDELL Lättare att hantera telekommoln med nya Dellösningar

Lättare att hantera telekommoln med nya Dellösningar

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies presenterar nya lösningar för att stärka telekomaktörers utveckling av moln och få billigare och smidigare drift samtidigt som tillförlitligheten behålls.

Med de nya lösningarna blir det enklare att drifta, automatisera och hantera spridd nätverksmolninfrastruktur under hela livscykeln.

”Första steget i att utveckla nätverksmoln är att få molninfrastrukturplattformen på plats, först med utformning och sen med den operationella driften,” säger Dennis Hoffman, som är ansvarig för Telecom Systems Business på Dell. ”För att lyckas krävs det ett team som kan hantera människor, processer och tekniken och vi bidrar inte bara med nya lösningar utan också med många års erfarenhet av att utveckla moln och ekosystem med partners runt om i världen.”

 Automation Suite utvecklar nätverksmoln

I nuläget integrerar aktörer i telekombranschen ett brett ekosystem av olika tekniker för att skapa öppna molnbaserade nätverk. Därför behöver de hitta enklare sätt att distribuera och hantera infrastruktur från flera olika leverantörer i olika delar av världen, utan att behöva riskera nätverkens tillförlitlighet eller dra på sig ökade kostnader. Nya Dell Telcom Infrastructure Automation Suite är skapad för att automatisera orkestreringen och livscykelhanteringen av nätverksmolninfrastrukturer där flera olika leverantörer är inblandade. Med Automation Suite, som är byggd på öppna standarder och API:er, går det att sömlöst integrera nätverken och få mer flexibilitet i distribution och hantering av infrastruktur i distribuerade miljöer med flera olika leverantörer.

 Fördelar med Automation Suite:

  • Spara dagar eller veckor på konfigurering och hantering med automatisering som förenklar serverkonfigurationer och programvarudistribution
  • Identifierar och automatiserar infrastruktur ända ner på infrastrukturlagret via öppna API:er och effektiviserar integrationen med telekomföretagens stödsystem (BSS) och driftstödsystem (OSS).
  • Erbjuder omfattande telemetrimöjligheter när det gäller temperatur på utrustning, CPU, minnesanvändning, för att stötta AI-baserade operationer att styras av bättre underlag för beslut kring nätverksdrift.
  • Proaktiv och prediktiv support med specifika insikter från dedikerade telekomteam och nya tjänster för att designa och bygga skräddarsydda ritningar utifrån varje aktörs unika önskemål.

Fler funktioner i Infrastructure Block-tjänst

Lättare att hantera telekommoln med nya DellösningarNy funktionalitet presenteras också i Dell Telecom Infrastructure Blocks för Red Hat, som är en maskin- och programvarulösning som körs tillsammans med Dells andra tjänster.

Lösningen använder Dell-servrar som Dell PowerEdge XR8000 och Red Hat OpenShift och Red Hat Advanced Cluster Management för Kubernetes med syfte att förenkla utformning, distribution och livscykelhantering kopplat till telekomaktörers moln.

Bland nya funktionaliteten finns bland annat:

  • Stöd för 5G-arbetslaster som körs i nätverkens ytterkanter (edge), vilket bygger på befintliga möjligheter att stödja ”5G-core” och ”RAN workload” och ger telekomaktörer möjlighet att distribuera validerade molnplattformar kontinuerligt från nätverkens kärna till yttre delarna av nätverken (core till edge).
  • Integrering med Dell Telecom Infrastructure Automation Suite, som ger ett ramverk för hantering av infrastruktur och orkestrering i miljöer där flera leverantörer är inblandade.
  • Certifiering på infrastrukturblock för att testa och certifiera ”5G core”, OSS, BSS och öppna RAN-arbetslaster för Dell Telecom Infrastructure Blocks i Dell Open Telecom Ecosystem Lab. Certifierar programvaror och arbetslaster från olika partners, exempelvis 6D Technologies, Amdocs, Casa Systems och MATRIXX Software.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00