Microsoft lanserar center för ansvarsfull AI-innovation i Sverige
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTERMICROSOFT Microsoft lanserar center för ansvarsfull AI-innovation i Sverige

Microsoft lanserar center för ansvarsfull AI-innovation i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Microsoft Sverige ett nytt center för ansvarsfull AI-innovation.

Genom centret tillgängliggörs ett ekosystem av partners till Microsofts kunder med syftet att göra det möjligt för svenska organisationer att dra nytta av AIs innovationskraft.

Microsofts Responsible AI Innovation Center är ett koncept där Microsofts kunder får tillgång till en rad resurser, erfarenhet och expertis för att på ett ansvarsfullt och effektivt sätt införa AI i sin verksamhet och sina tjänster.

Inom ramen för ansvarsfull AI för innovation erbjuder ekosystemet strategisk rådgivning, teknisk support för utveckling av olika lösningar, samt kompetensutveckling.

– För att uppnå verkligt innovativa lösningar krävs det ett diversifierat team. Genom Responsible AI Innovation Center kan företag som vill öka sina innovationsinsatser hitta nya möjligheter”, säger Peter Muld, Chief Information Officer på ICA Gruppen, en kund till Microsoft.

Centret ska hjälpa kunderna omvandla idéer till resultat och är en viktig del i Microsofts utbildande satsning för att främja AI och innovation i Sverige. Syftet är att stötta organisationer att lyckas med implementeringen av AI-innovationslösningar i sina organisationer och på sikt bidra till att stärka svenska företags konkurrenskraft.

– Responsible AI Innovation Center kommer att ge våra svenska kunder en unik möjlighet att dra nytta av samlad innovationskraft inom anfrasvarsfull AI. Detta är ett viktigt steg i vårt arbete för att bidra till att främja svensk innovation, och vi är mycket stolta över att kunna lansera Responsible AI Innovation Center till våra kunder”, säger Thomas Floberg, vice vd på Microsoft Sverige.

Partners som ingår i Responsible AI Innovation Center vid lansering är Active Solution, ATEA, Avanade, E&Y, Exobe, KPMG, Nexxer, PwC, Sogeti, samt Solita, och Microsoft kommer att utöka antalet samarbetspartners allteftersom kundernas behov utvecklas.

Microsoft lanserar center för ansvarsfull AI-innovation i SverigeLanseringen sker samtidigt som eventet Microsoft Envision på Grand Hôtel i Stockholm, där Judson Althoff, Executive Vice President and Chief Commercial Officer på Microsoft, är på plats för att prata om den transformella kraften som AI möjliggör.

Microsoft-kunder som vill arbeta med Responsible AI Innovation Center kan kontakta sin befintliga kundrepresentant eller någon av de 10 listade partners.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00