Norrlandsbolaget N62 IT Solutions köps upp av IT-koncernen Nordlo
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Nordlo förvärvar N62 IT Solutions

Nordlo förvärvar N62 IT Solutions

Publicerat av: Redaktionen

Nordlo förvärvar snabbväxaren N62 IT Solutions som arbetar med bland andra Svenska Kyrkan och Autoexperten.

– N62 passar väl in i Nordlo-modellen eftersom de tar ett helhetsansvar för kundernas IT-miljö och delar Nordlos syn på kund- och medarbetarnöjdhet, säger Anders Strömsten, affärsområdeschef på Nordlo.

I och med förvärvet av N62 har Nordlo nu lokal närvaro på sju orter i södra Norrland – Gävle, Bollnäs, Örnsköldsvik, Söderhamn, Östersund, Sundsvall och Hudiksvall. N62 är baserade i Sundsvall och har även ett kontor i Hudiksvall. Bolaget har årligen växt med cirka 20 procent sedan starten 2009.

– Vi har länge velat etablera oss i Sundsvall, det är en spännande region med en stark arbetsmarknad inom IT, och företag som är vana köpare av IT-tjänster. Våra kunder söker en IT-partner som leder dem framåt och tar ett helhetsansvar, som uppskattar en nära relation.

N62 erbjuder drift och support av tjänster inom IT-infrastruktur. Bolaget arbetar främst med små och medelstora bolag, bland annat ett flertal vårdcentraler, men har även större kunder som Svenska Kyrkan och Autoexperten.

Norrlandsbolaget N62 IT Solutions köps upp av IT-koncernen Nordlo

Från vänster: Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, Thomas Nordin, vd N62, David Sandgren, medgrundare N62 och Niclas Norberg, delägare N62.

– Vi är mer en IT-avdelning än leverantör. Vi skräddarsyr ofta lösningar åt kunderna och arbetar mycket med öppen källkod, open source, vilket innebär kostnadseffektiva lösningar som samtidigt blir det bästa för kunden, säger Thomas Nordin, vd N62 IT Solutions.

Sedan starten har N62 vuxit med drygt 20 procent årligen och idag omsätter bolaget strax under 40 miljoner. Tillväxten har kommit naturligt genom goda rekommendationer och utökade uppdrag.

– Tillväxt kommer genom att vi gör ett bra jobb. Med Nordlo får vi nu en större geografisk täckning och tillgång till nya kompetenser, samtidigt som vi kan fortsätta arbeta som idag med kunden i fokus.

Nordlo har som målsättning att växa i hela Sverige, via förvärv och organisk tillväxt. De senaste åren har Nordlo växt med flera kontor i Norrlands-regionen. Bolaget förvärvade 2021 Acon i Lycksele och Umeå, startade ytterligare ett kontor i Umeå 2022 och samma år köpte upp Interlan i Gävle.

– Alla enheter har stor autonomi och fortsätter driva affären som de vet fungerar, samtidigt som de får tillgång till Nordlos samlade kompetens. Nu har vi en bättre närvaro i hela södra Norrland, men det är absolut inte slut på Nordlos tillväxtresa, säger Anders Strömsten, affärsområdeschef på Nordlo.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00