Automatiskt utkast
Hem LEVERANTÖRORACLE NVIDIA och Oracle samarbetar för att skapa verklig ”Sovereign AI” runt om i världen

NVIDIA och Oracle samarbetar för att skapa verklig ”Sovereign AI” runt om i världen

Publicerat av: Redaktionen

Oracle och NVIDIA samarbetar för att skapa rätt användning av AI, inklusive accelererad databehandling och generativ AI, som kan säkras nationellt eller regionalt för att skydda nationella och personliga data – och det förändrar spelplanen.

Oracle och NVIDIA – två av de ledande företagen bakom grunderna för artificiell intelligens – har tillkännagivit ett nytt samarbete för att leverera ”Sovereign AI”, eller suverän AI, alltså nationellt, företags- eller regionalt säkrad AI för att skydda personuppgifter.

Kombinationen av Oracles distribuerade moln, AI-infrastruktur och generativa AI-tjänster tillsammans med NVIDIA:s avancerade och kraftfulla AI-hårdvara och mjukvara kommer att utgöra grunden för både offentliga organisationer och företag att skapa sina egna AI-fabriker. Fabrikerna kan köra molntjänster nationellt, lokalt eller inom ramarna för organisationernas egna säkerhetsåtgärder och geografiska gränser.

Automatiskt utkast”Medan AI kommer att omforma företag, branscher och policyer runt om i världen, måste länder och organisationer stärka sin digitala suveränitet över sin data och sina kunders data”, säger Safra Catz, VD för Oracle.

”I en tid då generativ AI kommer att driva innovation är Sovereign AI avgörande för att säkra kund-, nationell och företagsdata. Oracles integrerade molnstrategi och infrastruktur, i kombination med NVIDIA:s hårdvara och AI-kapacitet, ger nationer möjlighet att skapa säkra och skyddade AI-tjänster”, säger Jensen Huang, VD för NVIDIA.

Pionjärer inom suverän AI

Behovet av att säkra data – och utföra AI-bearbetning på data – kommer bara att öka i takt med att AI:s kapacitet utvecklas. Med Oracle OCI Dedicated Region är det möjligt att skapa en komplett OCI-molnregion i ditt eget datacenter, som sedan kan kombineras med NVIDIA Grace Blackwell GPU arrays för att skapa skalbara AI-applikationer, men inom dina egna gränser.

Oracles och NVIDIAs Sovereign AI-lösningar är tillgängliga idag och du kan läsa mer i detta pressmeddelande från Oracle och Nvidia

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00