Oracle hjälper organisationer att uppnå de högsta nivåerna av skalbarhet, tillgänglighet och uppfyllnad av kraven på datasuveränitet
Hem LEVERANTÖRORACLE Oracle hjälper organisationer att uppnå de högsta nivåerna av skalbarhet, tillgänglighet och uppfyllnad av kraven på datasuveränitet

Oracle hjälper organisationer att uppnå de högsta nivåerna av skalbarhet, tillgänglighet och uppfyllnad av kraven på datasuveränitet

Publicerat av: Redaktionen

Med Oracle Globally Distributed Autonomous Database som drivs av AI och ML kan kunder minska driftskomplexitet och kostnad.

 Oracle har tillkännagivit generell tillgänglighet av Oracle Globally Distributed Autonomous Database.

Globally Distributed Autonomous Database bygger på Oracles beprövade sharding-teknik och levererar fördelarna med Oracle Autonomous Database samtidigt som kunder får kontroll över datadistribution och dataplaceringspolicyer.

Det innebär att organisationer automatiskt kan distribuera och lagra data över hela världen på många fysiska platser på ett sätt som är transparent för deras applikationer. På så sätt uppnås högsta möjliga skalbarhet och tillgänglighet, samtidigt som kraven på datasuveränitet uppfylls och autonom drift kan utnyttjas. Sammantaget minskar det kostnaderna avsevärt.

Oracle hjälper organisationer att uppnå de högsta nivåerna av skalbarhet, tillgänglighet och uppfyllnad av kraven på datasuveränitet Globally Distributed Autonomous Database förenklar utvecklingen och användningen av distribuerade databaser för verksamhetskritiska tillämpningar genom att stödja praktiskt taget alla datatyper, workloads och programmeringsstilar i stor skala. Befintliga SQL-applikationer kan använda distribuerade databaser utan att behöva skrivas om. Oracle Globally Distributed Autonomous Database stöder fler metoder för datadistribution, replikering och distribution än andra distribuerade databaser.

 ”Organisationer med global verksamhet har specifika applikationskrav kring datasuveränitet, skala och tillgänglighet som kan variera mellan kontinenter och länder. Dessa krav kan uppfyllas med en uppdragskritisk, distribuerad databasarkitektur som kan stödja global distribution”, säger Juan Loaiza, executive vice president, Mission-Critical Database Technologies, Oracle. 

 ”Den nya Globally Distributed Autonomous Database uppfyller detta behov och gör det möjligt för kunder att utnyttja en serverlös, elastisk och automatiskt skalbar arkitektur för att dramatiskt sänka kostnaderna. Med konvergerade databasfunktioner är vår nya Globally Distributed Autonomous Database den enklaste, mest funktionella och mest uppdragskritiska molntjänsten för distribuerade databaser i världen.”

 Distribuerade databaser kan vara svåra att driftsätta och hantera på grund av det stora antalet servrar som är fördelade på flera platser. Globally Distributed Autonomous Database eliminerar denna komplexitet genom att använda och utöka Autonomous Databases AI- och ML-drivna automatisering med automatiserad datadistribution och shardhantering. Administratörer kan hantera den distribuerade databasen som en enda logisk databas och använda automatiserad provisionering, tuning, skalning, patchning och säkerhetsfunktioner för att undvika tidskrävande manuella uppgifter och potentiella fel. Dessutom gör automatiserad databasskalning per enskild shard att kunder kan öka och minska resurserna för att möta efterfrågan och minimera förbrukning och kostnader.

 Ytterligare förbättringar av Oracle-databasen

 Med Oracles integrering av generativ AI i hela sin teknikstack har utvecklare tillgång till nya verktyg, inklusive Autonomous Database Select AI, för att integrera AI och ML i sina applikationer. Select AI kan översätta frågor på naturligt språk i en konversationstråd till SQL-frågor med hjälp av storskaliga språkmodeller (LLM). Med Globally Distributed Autonomous Database dirigeras SQL-frågan automatiskt till lämpligt land eller shard för att generera svaren. Oracle Database 23c med Raft quorum-based consensus replication ger dessutom automatisk failover av applikationer på under tre sekunder utan dataförlust. Detta och AI Vector Search med integrering av RAG (retrieval augmented generation) kommer att finnas tillgängliga senare i år.

 Kommentarer från kunder och analytiker

 ”Oracles Globally Distributed Database gör det möjligt för oss att uppfylla kraven på dataresidens genom att automatiskt distribuera data till olika länder på ett mycket ekonomiskt sätt”, säger Bilal Ramadan, Chief Delivery Officer, Munich Re HealthTech.

 ”Många databassystem har någon form av sharding-teknik för att hjälpa användare att hantera en uppsättning data över flera databaser och i vissa fall uppnå en distribuerad databaskapacitet. Dessa innebär vanligtvis en tung börda för applikationsutvecklare att skriva kod som separerar och samordnar shard-uppdateringar på ett sådant sätt att man undviker motstridiga data och ologiska datakombinationer. Oracles metod för sharding undviker allt detta och gör applikationernas interaktion med databaser transparent och tillförlitlig”, säger Carl Olofson, research vice president, Data Management Software, IDC. 

 ”Dessutom gör Oracles beprövade RAC-klusterteknik, som utvidgats till denna distribuerade databasmetod, det möjligt att erbjuda ett brett utbud av datadistributionsmodeller, replikeringsmetoder och shard-alternativ som är enkla att hantera, enkla att utveckla mot och gör det möjligt för Oracle Database att uppfylla unika kundkrav. Tillsammans gör dessa möjligheter Oracle till en nyckelspelare inom kategorin distribuerade databaser.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00