Saab får order från Nato på robotar till RBS 70
Hem TEKNIK Saab får order från Nato på robotar till RBS 70

Saab får order från Nato på robotar till RBS 70

Publicerat av: Redaktionen

Saab har fått en beställning från Natos inköpsorganisation (NSPA) på robotar av typen Bolide för luftvärnssystemet RBS 70.

Ordervärdet är cirka 350 miljoner SEK med leveranser planerade 2027.

Saab får order från Nato på robotar till RBS 70–  Ordern visar på det fortsatta intresset för Saabs robotsystem bland Natoländerna samt det förtroende som finns för Saab och vårt luftvärnssystem RBS 70, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saab har levererat fler än 1,600 RBS 70-system och 18,000 robotar till 19 länder. Med Bolide kan RBS 70 användas mot ett brett spann av hot, från flygplan och helikoptrar till mindre kryssningsmissiler och drönare. Roboten har en räckvidd på mer än 9 kilometer och täcker en höjd på över 5 kilometer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00