Trend Micro förutspår 2024 års största cyberhot för molnet
Hem LEVERANTÖRTREND MICRO Trend Micro listar hoten de förutspår kommer att skaka om molnlandskapet under 2024

Trend Micro listar hoten de förutspår kommer att skaka om molnlandskapet under 2024

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro blickar framåt över 2024 och cybersäkerhetslandskapet med särskilt fokus på molnet.

De förutspår att vi kommer behöva navigera oss genom en komplex digital period med många molnsäkerhetsutmaningar som är större än de vi tidigare mött.

De cyberhot företag ställs inför blir alltmer mångfacetterade och svårhanterade. Hot såsom dataförgiftning är inte bara ett tekniskt problem utan riskerar såväl tillförlitligheten som effektiviteten hos mycket av den teknik vi förlitar oss på dagligen. Samtidigt är ryggraden av vår digitala värld, API:er, alltmer i skottgluggen. I en tid där molnbaseradteknik såsom Kubernetes blir alltmer populär så vidgas också hotbilden och nya attackytor skapas. Molnbaserade skadeprogram kan spridas och röra sig genom den drabbades infrastruktur, och enkelt och oupptäckt utnyttja datorer och nätverk som om de vore deras egna.

Trend Micro menar att alla nya, men även etablerade cyberhot, kräver ett holistiskt och proaktivt förhållningssätt till cybersäkerhet. I det dynamiska digitala landskapet är förmågan att förutse, anpassa och reagera på hot nyckeln till att upprätthålla säkerhet och integritet.

Trend Micro listar därför de främsta hoten de förutspår kommer att skaka om molnlandskapet under 2024:

  • Trend Micro förutspår 2024 års största cyberhot för molnetDataförgiftning kan komma att underminera tillförlitligheten hos molnbaserade maskininlärningsmodeller.
  • API-sårbarheter i moln- och hybridmiljöer kan bli den digitala säkerhetens akilleshäl.
  • Identitetsattacker i molntjänster riskerar att öka kraftigt. Detta förvandlar digitala nycklar till sårbarheter och hotar integriteten hos identitetsverifieringssystem.
  • Felkonfigurationer i molntjänster löper risk att utnyttjas, som öppna bakdörrar i annars säkra digitala miljöer.
  • Leveranskedjor för programvara och CI/CD-system kan komma bli avgörande huvudmål, vilket kan öppna upp fler möjligheter för cyberkriminella.
  • SOC/IR-team riskerar få kämpa för att hitta och upprätthålla CTI för molnhot.
  • Attacker mot hybridmiljöer eller över flera moln kommer sannolikt upptäckas senare än attacker mot lokal hårdvara och servrar.
  • Edge computing med stöd av molnteknik kan bli en ingång för attacker mot molnet.

– Strategierna vi sätter, åtgärderna vi vidtar och samarbetet som byggs är a och o i kampen mot nya och växande hot mot molnet, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro. Det handlar inte längre om att endast agera reaktivt, utan att tillsammans proaktivt skapa och forma morgondagens säkra digitala framtid. Samarbete, utbildning och tekniska lösningar kommer stå som grundpelare för att lyckas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00