Fujitsu och Supermicro tillkännager strategiskt samarbete för utveckling av grön AI-datorteknologi och vätskekylda datacenterlösningar

Fujitsu och Supermicro tillkännager strategiskt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu och Supermicro kombinerar ingenjörskompetens och designexpertis för nästa generations system som stödjer Gen AI och HPC-arbetslaster för lokala och molnbaserade datacenter och främjar grön IT.

Fujitsu Limited och Supermicro, Inc. (NASDAQ: SMCI) meddelade idag att de ingår ett långsiktigt strategiskt samarbete inom teknik och affärsutveckling.

Syftet är att utveckla och marknadsföra en plattform med Fujitsus framtida Arm-baserade ”FUJITSU-MONAKA”-processor, designad för hög prestanda och energieffektivitet, som planeras lanseras 2027. Företagen kommer även att samarbeta kring utveckling av vätskekylda system för HPC, Gen AI och nästa generations gröna datacenter.

”Supermicro ser fram emot att samarbeta med Fujitsu för att leverera toppmoderna servrar och lösningar med hög prestanda, energieffektivitet och optimerad kostnad”, säger Charles Liang, VD för Supermicro. ”Dessa system kommer att optimeras för att stödja en bred mängd arbetslaster inom AI, HPC, moln och edge-miljöer. De två företagen kommer att fokusera på gröna IT-designs med energibesparande arkitekturer, som vätskekylda racklösningar, för att minimera teknikens miljöpåverkan.”

Fujitsu och Supermicro tillkännager strategiskt samarbete för utveckling av grön AI-datorteknologi och vätskekylda datacenterlösningarI takt med att AI-användningen ökar, växer efterfrågan på datacenterkapacitet snabbare än vad som kan levereras, och en av de största utmaningarna är att möta det växande behovet av strömförbrukning på ett effektivt sätt. Innovationer inom vätskekylningsteknik har redan gjort Supermicro till en branschledare inom leverans av sådana lösningar. Fokus kommer att ligga på att kombinera Fujitsus och Supermicros expertis för att ytterligare utveckla vätskekylda racklösningar i stor skala.

Fujitsu och Supermicro kommer att kombinera sina tekniska förmågor och globala räckvidd för att erbjuda en marknadsledande serverportfölj. Supermicros ”Building Block”-metod för serverdesign möjliggör snabb utveckling av en mängd olika servrar som certifieras för specifika arbetslaster inom AI/HPC och generell databehandling, från molndatacenter till edge-applikationer.

Genom att integrera Fujitsus avancerade ”FUJITSU-MONAKA”-processor kommer de två företagen att erbjuda utmärkt prestanda och energieffektivitet samtidigt som de strävar efter hög tillförlitlighet, säkerhet och användarvänlighet med bred mjukvarukompatibilitet, vilket ger kunder möjlighet att implementera grön AI-infrastruktur. FUJITSU-MONAKA är baserad på Arm-instruktionsuppsättning och använder 2-nanometerteknik. Denna teknik utvecklas genom ett projekt finansierat av New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO) och kommer att levereras 2027.

Samarbetet omfattar även Fujitsu-ägda Fsas Technologies Inc., som globalt kommer att leverera generativa AI-lösningar baserade på AI-plattformar och Supermicros GPU-serverprodukter, samt stödtjänster för datacenteroperatörer och företag.

”Samarbetet mellan Fujitsu och Supermicro är ett banbrytande initiativ som kommer att påskynda innovation inom grön datorteknik”, säger Vivek Mahajan, Corporate Vice President, CTO och CPO på Fujitsu. ”Genom att kombinera våra teknologier kan vi möjliggöra högpresterande och energieffektiv AI-systeminfrastruktur, vilket driver AI och den digitala transformationens (DX) utveckling framåt.”

Som leverantör av informationsteknologi och datacenterinfrastruktur ser både Fujitsu och Supermicro främjandet av grön AI-infrastruktur, som minskar strömförbrukning och miljöpåverkan i datacenter, som en högsta prioritet.

 

Om Fujitsu

Fujitsus syfte är att göra världen mer hållbar genom att bygga förtroende i samhället genom innovation. Som den digitala transformationspartnern för kunder i över 100 länder, arbetar våra 124 000 medarbetare med att lösa några av mänsklighetens största utmaningar. Våra tjänster och lösningar bygger på fem nyckelteknologier: Computing, Networks, AI, Data & Security och Converging Technologies, vilka vi sammanför för att leverera hållbarhetstransformation. Fujitsu Limited (TSE: 6702) rapporterade en konsoliderad omsättning på 3,7 biljoner yen (26 miljarder USD) för räkenskapsåret som avslutades den 31 mars 2024 och är fortsatt marknadsledande inom digitala tjänster i Japan. Mer information: www.fujitsu.com.

Om Super Micro Computer, Inc.

Supermicro (NASDAQ: SMCI) är en global ledare inom applikationsoptimerade IT-lösningar. Företaget grundades och har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien, och är dedikerat till att leverera banbrytande innovation för företag, moln, AI och 5G Telco/Edge IT-infrastruktur.

Kawasaki, Japan och San Jose, Kalifornien, 3 oktober 2024

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00