Summering från Elmia Automation 2024: B&R Adaptiv Automation
Hem NYHETERHÅLLBARHET/MILJÖ Elmia Automation 2024: B&R Adaptiv Automation

Elmia Automation 2024: B&R Adaptiv Automation

Publicerat av: Redaktionen

B&R bidrog med stor framgång på Elmia Automationsmässan med kompletta lösningar för adaptiv automation.

De viktigaste elementen för att möjliggöra framtidens maskinplattform och adaptiv automation är de öppna och integrerade mekatroniska transportsystemen.

Tillsammans med Machine Vision, integrerade robotar och simulering samt en kompetent mjukvaruplattform, presenterades konceptet i montern med stort intresse från besökarna.

AFFÄREN I FOKUS OCH STARK FRAMTIDSTRO

Innovationer och synergier i fokus på Jönköpingsmässan Elmia Automation 2024. Teman som smart, hållbart och omställbart präglade årets mässa och resulterade i en stark framtidstro för automationsbranschen. Under fyra dagar fick besökarna ta del av intressanta tekniska lösningar, innovationer och engagerade utställare. Branscher kopplades samman och synergier konkretiserades där affären var i fokus.

En av de hetaste trenderna som kunde noteras inom automation är AI. Samspelet mellan sensorer, kontrollsystem tillsammans med en väl utvecklad mjukvara är avgörande faktorer inom robot och automationsbranschen. Tex. är AI framgent en viktig funktion i samverkan mellan människa och robot i produktionsmiljö. Vision teknologi och Machine Vision spelar också en betydande roll för inlärning av inspektionskrav, mätning och detektering för applikationer.

Med ett bra flöde, högt besökstryck och entusiastiskt intresse från både besökare och utställare, lades grunden för en positiv framtidstro inom automationsbranschen med ökade affärsmöjligheter och synergier.

BANBRYTANDE INNOVATIONER I ABB OCH B&R MONTERN

B&R Industrial Automation medverkade i den stora ABB Robotics montern. Trycket i montern var stundtals överväldigande, och intresset av B&R´s demomaskin och automationslösningar var fantastiskt stort!

Huvudtemat från B&R var Adaptiv Automation som är skalbar, flexibel och framtidssäkrad.
Systemlösningen består i grunden av skalbara industriella styrsystem, PC, HMI och motion skapade just för att styra maskiner. Mjukvaruplattformen Automation Studio förenklar samt accelererar hela utvecklingen då det är en mjukvara för hela B&R systemlösningen. Därtill erbjuds mappTechnology vilket är modulära applikationer för enkel åtkomst till kraftfulla lösningar.

De viktigaste elementen för att möjliggöra framtidens maskinplattform och adaptiv automation är de öppna och integrerade mekatroniska transportsystemen. ACOPOS6D och ACOPOStrak är grunden till adaptiv automation och optimering av utrymme. Därtill sömlös integration av robotteknologi i maskinautomation. Robot och maskin blir helt enkelt ett.
Summering från Elmia Automation 2024: B&R Adaptiv AutomationFör att maximera OEE (overall equipment effectiveness) och minimera TCO (total cost of ownership), ger vi även maskinen ”ögon” och utökar synfältet med integrerade Machine Vision.

Där allt egentligen börjar är området kring Simulering och Digitala tvillingar, vilket med enkelhet kan skapas med ABB’s kraftfulla verktyg RobotStudio.

CO-CREATION ÄR VÄGEN FRAMÅT

– Vi fick under mässan också stort intresse och uppmärksamhet för vårt koncept med att samverka med våra kunder i hela värdekedjan. Enkelt uttryckt kallar vi konceptet för Co-creation där vi är kreativa tillsammans,berättar Kalle Hansson, Marketing & Digital Sales Strategy Manager på B&R.

Vidare berättar Kalle att flera intressanta möten för fortsatta samverkansprojekt och valideringstester, redan har bokats på B&R´s Co-creation Lab OrangePoint, vilket är B&R’s och automationsbranschens mötesplats #1 i Sverige.

Vi summer mässan och vårt deltagande som att svensk industri har ett gott klimat där innovation står i fokus, men också förståelsen och intresset att fortsatt automatisera för att bibehålla vår position och konkurrenskraft på den globala marknaden.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00