Trust tilldelas ytterligare en EcoVadis Gold-certifiering
Hem NYHETERHÅLLBARHET/MILJÖ Trust tilldelas ytterligare en EcoVadis Gold-certifiering

Trust tilldelas ytterligare en EcoVadis Gold-certifiering

Publicerat av: Redaktionen

Efter nyheten att Trust har belönats med EcoVadis Gold-utmärkelsen för andra gången stärker de sin position ytterligare som ett hållbart företag att hålla ögonen på 2024.

Trust är nu ett av de 5 % mest miljömässigt och socialt fokuserade företagen inom hållbar konsumentelektronik.

EcoVadis är en global standard för hållbarhetsbedömningar av företag. Bedömningen omfattar fyra hållbarhetsområden: miljö, arbetsrätt och mänskliga rättigheter, etik samt hållbar upphandling.

Trust belönades med en EcoVadis Gold för första gången i slutet av 2022 som ett resultat av företagets starka insatser för miljön, sociala frågor och bolagsstyrning. Men sedan januari har EcoVadis skärpt sina riktlinjer ytterligare och det är därför extra betydelsefullt att tilldelas guld även i år.

”Vi är mycket stolta över att få en EcoVadis Gold-utmärkelse även i år. Det bekräftar Trusts engagemang för hållbarhet inom alla områden – miljö, socialt ansvar och ledarskap”, säger Jeroen Hoogland, VD för Trust. ”Med tanke på att allt fler företag ansöker om EcoVadis, och att kraven därför höjs för utmärkelserna, är det extra speciellt för oss att behålla vår Gold-status.”

Under det senaste året har Trust fortsatt sin hållbarhetsresa genom att bland annat stärka innovationsnivån och olika initiativ, inklusive:

  • Trust tilldelas ytterligare en EcoVadis Gold-certifieringHa större fokus på att minska miljöpåverkan från både produkter och förpackningar. Till exempel innehåller 40 procent av alla nyutvecklade produkter nu återvunna material och är förpackade i 100 procent plastfria förpackningar.
  • Öka antalet produkter och förpackningar som använder FSC-certifierade material.
  • Stödja hållbarheten i värdekedjan genom att säkerställa att 61 procent av alla leverantörer är BSCI-certifierade.

I framtiden kommer företaget att sträva efter att 80 procent av alla nya produkter ska tillverkas av återvunna material och 90 procent av alla nya förpackningar av FSC-certifierad kartong.

Med förnyad EcoVadis Gold-status och fortsatt engagemang för hållbarhet är Trust redo att göra en ännu större skillnad för miljön under 2024 och i framtiden.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00