Floatel International väljer Avassa Edge Platform för enkel och säker hantering av containerapplikationer
Hem LEVERANTÖR Floatel International väljer Avassa Edge Platform för enkel och säker hantering av containerapplikationer

Floatel International väljer Avassa Edge Platform för enkel och säker hantering av containerapplikationer

Publicerat av: Redaktionen

 Avassa, en ledande leverantör av lösningar för hantering av containerapplikationer i edge-miljöer, är stolta att meddela att Floatel International, en ledande leverantör av flytande hotell för offshore, har valt Avassa Edge Platform för hantering av containerapplikationer i deras hotell.

Med stöd från sin långsiktiga molnpartner, Xenit, är Floatel rustade att modernisera sin IT-miljö med enkel och skalbar hantering containeriserade appliktioner

Floatel International väljer Avassa Edge Platform för enkel och säker hantering av containerapplikationerFloatel International är kända för att leverera högkvalitativa flytande hotell för offshore, designade för att klara extrema förhållanden på djupt vatten och i fientliga miljöer. De har valt Avassas Edge Platform för att möta behov av enkel hantering av containerappliaktioner id eras hotell. Xenit, en prisbelönt managed service provider baserad i Göteborg, har varit en betrodd partner till Floatel och framgångsrikt implementerat Avassa Edge Platform i Floatels infrastruktur. Det har varit drivande i att addressera de unika utmaningarna som följer av att placera containerapplikationer på avlägsna och isolerade platser, utan lokal IT-personal.

Xenit har hanterat hela livscykeln för Floatels containerapplikationer, från implementering och versionering till övervakning och säkerhet, allt hanterat på distans. Efter att ha utvärderat olika alternativ, som spänner över både Kubernetes-baserade lösningar bättre lämpade för molnet, såväl som mer hårsvaruintensiva lösningar kända från IoT, valdes Avassa Edge Platform som den ideala lösningen, genom att erbjuda ett användarvänligt, säkert och robust sätt att hantera containerapplikationer i hela Floatels flotta.

Simon Gottschlag, CTO på Co-native (Xenits moderbolag) säger:

“Avassa gör det möjligt för oss att sätta upp containerorkestrering utan att behöva involvera Xenits Kubernetes-experter, vilket skulle ha varit ett betydligt större projekt för Floatel. Avassa Edge Platform gör hantering av containerapplikationers livscykler, som i sig inte är helt trivialt, extremt överskådligt och användarvänligt.”

Nyckelfunktioner i implementeringen av Avassa Edge Platform:
  • Stör för offline: Säkerställer oavbruten applikationsdrift trots avbrott i internetanslutningen.
  • Remote uppdateringar, versionering och monitoring: Minimerar behovet av besök på plats och accelererar utrullning av nya funktioner, vilket är avgörande för platser utan IT-personal på plats.
  • Skalbar Dag 2-operations: Underlättar snabb och enkel installation av fler containerapplikationer från både interna team och tredjepartsleverantörer.

Implementeringen av Avassa Edge Platform har effektiviserat Floatels hantering av containerapplikationer, vilket förbättrar kostnadseffektivitet och operativ enkelhet. Simon Gottschlag fortsätter: “Avassa Edge Platform överträffar de andra övervägda leverantörerna tack vare deras stöd för offlinescenarier och dess höga användarvänlighet. Vi kan erbjuda fullständiga tjänster för hantering och drift av containrar till Floatel direkt från vår 2nd line support, vilket möjliggör blixtsnabba svarstider och kostnadseffektivitet.”

Josefin Boman, supporttekniker på Xenit, säger: “Avassa har gjort implementeringen av containerapplikationer på Floatels on-prem IT-operations otroligt enkel. Deras användarupplevelse är exceptionell, och deras support har varit ovärderlig under både planerings- och utrullningsfaserna.”

Detta partnerskap visar hur Floatel, med stöd från Xenit och Avassa, har fått tillgång till ett enkelt och säkert sätt att hantera containrar, vilket ger postiiva effekter för både operations, innovation och kostnadseffektivitet. Karl Linder, IT-chef på Floatel International, tillägger: “Avassa gör en verkligt ganska komplex uppgift imponerande enkel att lösa. Det är vad syftesspecifik teknik borde göra och vi är mycket nöjda med prestandan och funktionerna hos Avassa Edge Platform. Samarbetet mellan Xenit och Avassa har fungerat mycket smidigt under hela detta projekt. Vi ser potentialen för snabb innovation och ser fram emot att utöka vår användning av containeriserade applikationer i framtiden.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00