Microsoft och Oracle i partnerskap för att möta global efterfrågan på Oracle Database@Azure
Hem LEVERANTÖRORACLE Microsoft och Oracle i partnerskap för att möta global efterfrågan på Oracle Database@Azure

Microsoft och Oracle i partnerskap för att möta global efterfrågan på Oracle Database@Azure

Publicerat av: Redaktionen

Kraftfull molnbaserad databastjänst finns nu i Tyskland och Oracle tillkännager ytterligare fem molnregioner, inklusive Azure i Sverige.

Microsoft Corp. och Oracle utökar samarbetet för att möta kundernas växande efterfrågan på Oracle Database@Azure över hela världen.

Oracle Database@Azure expanderar till ytterligare fem regioner, med multicloud planerat för upp till 15 regioner globalt, inklusive Azure i Sverige.

”Genom att ta Oracle Database@Azure till Europa kommer kunder i regionen för första gången att kunna använda Oracle-databastjänster på Oracle Cloud Infrastructure (OCI)-hårdvara i Azure-datacenter”, säger Erin Chapple, Microsoft CVP Azure Infrastructure Product and Design.

”Utvidgningen av vårt samarbete med Oracle visar vårt gemensamma engagemang för att hjälpa kunder att effektivisera migreringen av workloads till molnet så att de kan kombinera det bästa från Oracle med bredden av Microsofts molntjänster, som Azure AI, för att stärka affärsinnovationen.”

”Som svar på den enorma globala kundefterfrågan på Oracle Database@Azure meddelar vi idag att fem regioner läggs till i roadmapen”, säger Karan Batta, senior vice president, Oracle Cloud Infrastructure.

”Vi drivs av de Global 500-företag inom finansiella tjänster, hälso- och sjukvård, tillverkning, olja och gas, läkemedel med mera som redan använder Oracle Database@Azure. Den ökade efterfrågan och våra användningsfall i OCI och Microsoft Azure visar hur viktiga multicloud-driftsättningar är för våra gemensamma kunder.”

Kunder kan nu lägga beställningar på Oracle Database@Azure i Microsoft Azure Germany West Central-regionen i Frankfurt. Detta markerar debuten för Oracle Database@Azure i Europa och den andra regionen efter Microsoft Azure East US allmänna tillgänglighet i december 2023.

För att möta den växande kundefterfrågan i år kommer tjänsten även att finnas tillgänglig i molnregionerna Australien East, Brasilien South, Canada Central, France Central, Central India, Italy North, Japan East, Southeast Asia, Sweden Central, United Kingdom South, Central United States, South Central United States och United Arab Emirates North.

”Företag som använder lösningar från flera leverantörer har svårt att flytta sina arbetsbelastningar till molnet”, säger Holger Mueller, vice VD och chefsanalytiker på Constellation Research.

Microsoft och Oracle i partnerskap för att möta global efterfrågan på Oracle Database@Azure

Microsoft och Oracle i partnerskap

”I praktiken måste en CxO välja det bästa erbjudandet och sedan leva med integrationskostnaderna och riskerna framöver. Partnerskapet mellan Microsoft och Oracle är en innovativ lösning på denna utmaning eftersom det gör det möjligt för organisationer att leverera sina Oracle-tjänster via Azure-konsolen. Det är ingen överraskning att Microsoft och Oracle nu fördubblar sin kundtillströmning och utökar sitt partnerskap till fler platser. Detta kommer att göra det möjligt för fler organisationer att flytta affärskritiska workloads till molnet.”

Med Oracle Database@Azure som körs på OCI i Azure-datacenter kan kunderna dra nytta av följande

  • Flexibla alternativ för att förenkla och påskynda migreringen av sina Oracle-databaser till molnet, inklusive kompatibilitet med beprövade migreringsverktyg som Oracle Zero-Downtime Migration.
  • Den högsta nivån av prestanda, skala och tillgänglighet för Oracle-databaser, tillsammans med funktions- och prisparitet med OCI
  • Enkelhet, säkerhet och latens i en enhetlig driftmiljö (datacenter) i Azure
  • Konsistens med lokala installationer av Oracle Database och Oracle Exadata för att minska behovet av att bygga om eller refaktorisera lösningar
  • Möjligheten att bygga nya molnbaserade applikationer med OCI- och Azure-teknik, inklusive uppsättning av Azure-utvecklings- och AI-tjänster
  • Enhetlig kundupplevelse och support från Oracle och Microsoft
  • Förenklad upphandling via Azure Marketplace och möjlighet att utnyttja Oracle- och Microsoftlicenser, åtaganden och rabattprogram
  • Säkerheten i en enhetlig tjänst och arkitektur som testats och stöds av två av de mest betrodda namnen inom molntjänster.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00