Microsoft presenterar Copilot+PC
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTERMICROSOFT Microsoft presenterar Copilot+PC

Microsoft presenterar Copilot+PC

Publicerat av: Redaktionen

Under ett specialevenemang på vårt nya Microsoft-campus presenterade vi en ny sorts Windows-datorer som är anpassade för AI: Copilot+PC

Copilot+PC är de snabbaste och mest intelligenta Windows-datorerna som någonsin byggts.

Microsoft presenterar Copilot+PCMed kraftfull ny teknik som klarar otroliga 40+ NPU TOPS (biljoner operationer per sekund), batteri som räcker hela dagen och tillgång till de mest avancerade AI-modellerna, kommer Copilot+PC att möjliggöra saker som du inte kan göra på någon annan PC. Hitta enkelt och kom ihåg allt du sett på din dator genom Recall, generera och förfina AI-bilder i realtid direkt på enheten med Cocreator och överbrygga språkbarriärer med Live Captions som översätter allt ljud som passerar genom din PC till engelska.

Dessa upplevelser blir verklighet på en uppsättning tunna, lätta och vackra enheter från Microsoft Surface och våra OEM-partners Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo och Samsung, som går att förbeställa idag och blir tillgängliga från den 18 juni 2024.  Copilot+PC är ett otroligt prisvärt alternativ som startar från $999.

Denna första våg av Copilot+PC-datorer är bara början. Under det senaste året har vi sett en otrolig utveckling inom AI i molnet med Copilot som möjliggör saker som vi inte trodde var möjligt. Nu startar ett nytt kapitel med AI direkt på enheten. Vi har helt tänkt om vad en dator är – från teknik till operativsystemet, applikationslagret till molnet – med AI i centrum, vilket markerar den mest betydande förändringen av Windows-plattformen på årtionden.

De snabbaste och mest säkra Windows-datorerna som någonsin byggts

Vi introducerar en helt ny systemarkitektur för att sammanföra kraften i CPU, GPU och nu en ny högpresterande neural processorenhet (NPU). Kopplad till och förstärkt av de stora språkmodellerna (LLMs) som körs i vårt Azure-moln i samarbete med små språkmodeller (SLMs) kan Copilot+PC-datorer nu uppnå en nivå av prestanda som aldrig tidigare setts. De är upp till 20 gånger kraftfullare och upp till 100 gånger effektivare för att köra AI-arbetsbelastningar och levererar branschledande AI-acceleration. De överträffar Apples MacBook Air 15” med upp till 58 % i långvarig multitrådad prestanda samtidigt som batteriet håller hela dagen. Med otrolig effektivitet kan Copilot+PC leverera upp till 22 timmar lokal videouppspelning eller 15 timmar webbsurfning på en enda laddning. Det är upp till 20 % mer videouppspelning än MacBook Air 15” M3.

Windows har genom den bästa implementeringen av appar på det snabbaste chippet från Qualcomm. Vi erbjuder fler inbyggda Arm64-upplevelser än någonsin tidigare, inklusive vår snabbaste implementering av Microsoft 365-appar som Teams, PowerPoint, Outlook, Word, Excel, OneDrive och OneNote. Chrome, Spotify, Zoom, WhatsApp, Blender, Affinity Suite, DaVinci Resolve och många fler, körs nu native på Arm  för att ge dig fantastisk prestanda, med ytterligare appar som Slack som släpps senare i år. 87 % av den totala tiden som användare spenderar i appar idag har native Arm-versioner. Med en ny kraftfull emulator, Prism, flyter dina appar på bra, oavsett om de är inbyggda eller emulerade.

Varje Copilot+PC kommer med säkerhet i åtanke från start. Microsoft Pluton Security-processorn kommer att vara aktiverad som standard på alla Copilot+PC-datorer och vi har introducerat ett antal nya funktioner, uppdateringar och standardinställningar till Windows 11 som gör det enkelt för användare att hålla sig skyddade. Och vi har byggt in personliga integritetskontroller för att hjälpa dig skydda det som är viktigt för dig. Du kan läsa mer om hur vi gör Windows säkrare här.

Helt nya kraftfulla AI-upplevelser

Copilot+PC utnyttjar kraftfulla processorer och flera toppmoderna AI-modeller, inklusive flera av Microsofts världsledande SLMs, för att låsa upp en ny uppsättning upplevelser du kan köra lokalt direkt på enheten. Detta tar bort tidigare begränsningar som latens, kostnader och även integritet för att hjälpa dig att vara mer produktiv, kreativ och kommunicera mer effektivt.

Recall – hitta det du letar efter omedelbart

Vi ville ta itu med ett av de mest irriterande problemen som vi ofta stöter på när vi använder våra datorer – att leta efter något vi vet att vi har sett förut men inte minns var. Vi måste minnas vilken app som vi sparade det i, vilken hemsida det var på eller söka igenom hundratals mail för att hitta det.

Med Recall kan du nu få tillgång till praktiskt taget allt du någonsin har sett eller gjort på din PC på ett sätt som känns som att ha fotografiskt minne. Copilot+PC organiserar information som vi gör – baserat på relationer och associationer unika för var och en av oss. Detta hjälper dig att komma ihåg saker du kanske har glömt så att du kan hitta det du letar efter snabbt och intuitivt genom att helt enkelt använda de ledtrådar du kommer ihåg.

Hitta det du letar efter snabbt i din tidslinje över allt du har gjort på alla appar, webbplatser, dokument och mer. Använd screenray för att se snapshots av dina aktiviteter och få förslag på vad du kan göra med dem baserat på objektidentifiering. Och gå tillbaka till där du var, oavsett om det är ett visst mejl i Outlook eller en specifik chatt i Teams.

Recall bygger ett personligt semantiskt index på din enhet som lagras lokalt på enheten och som bara du har tillgång till. Du kan ta bort snapshots, redigera och radera tidsintervaller, stoppa och pausa funktionen eller filtrera bort appar och webbplatser som du inte vill spara. Du har alltid kontroll med integritet du kan lita på.

Samarbeta med AI-drivet bildskapande och redigering inbyggt i Windows

Sedan lanseringen av Image Creator har nästan 10 miljarder bilder genererats, vilket hjälper fler människor att enkelt få sina idéer att bli verklighet genom att använda naturligt språk för att beskriva vad de vill skapa. Men dagens molnerbjudanden kan begränsa antalet bilder du kan skapa, ta lång tid medan bilden bearbetas eller till och med presentera integritetsproblem. Genom att använda Neural Processing Units (NPUs) och kraftfulla lokala små språkmodeller tar vi innovativa nya upplevelser till dina kreativa favorit-applikationer som Paint och Foton.

Med Cocreator kan du skapa nya bilder nästan direkt genom att koppla samman dina handritade skisser med textbeskrivningar. Dina idéer förbättras, ändras och utvecklas när du itererar och bilden gör likadant. Med kraftfulla diffusionsbaserade algoritmer får du högkvalitativ output med få steg. Du skapar tillsammans med AI. Använd kreativitetsslidern för att välja mellan en rad bilder från mer bokstavliga till mer uttrycksfulla. När du har valt din bild kan du fortsätta göra justeringar ovanpå den, vilket hjälper dig att uttrycka dina idéer oavsett dina kreativa förkunskaper.

Ta fotoredigering och bildskapande till nästa nivå. Med Restyle Image kan du återskapa dina personliga foton med en ny stil som kombinerar bildgenerering och fotoredigering i appen Foton. Använd en förinställd stil som Cyberpunk eller Claymation för att ändra bakgrund, förgrund eller hela bilden för att skapa en helt ny bild. Eller kickstarta ditt nästa kreativa projekt och få visuell inspiration med Image Creator i Foton. På Copilot+ PC kan du generera oändliga bilder kostnadsfritt, snabbt med möjligheten att finjustera bilder till din smak och spara dina favoriter i samlingar.

Innovativa AI-upplevelser från de kreativa apparna du älskar

Vi använder NPU:s kraft tillsammans med några av de populäraste och bästa apparna i världen för att skapa nya AI-upplevelser som är innovativa.

Adobe

Vi är stolta över att i samarbete med Adobe kunna meddela att Adobes främsta appar kommer till Copilot+ PC, inklusive Photoshop, Lightroom och Express – som du kan använda redan idag. Illustrator, Premiere Pro och fler kommer senare i sommar. Och vi arbetar vidare tillsammans för att förbättra AI i dessa appar för NPU. Som Adobe Creative Cloud-kund kan du utnyttja den höga prestandan som Copilot+ PC erbjuder för att skapa snabbare och enklare än någonsin tidigare.

DaVinci Resolve Studio

Applicera visuella effekter enkelt på objekt och personer med NPU-baserade Magic Mask i DaVinci Resolve Studio.

 

CapCut

Ta bort bakgrunden från vilken videoklipp som helst på ett ögonblick med Auto Cutout som körs på NPU i CapCut.

 

Cephable

Låt ingen störa ditt flow med snabbare, mer responsiva anpassningsbara inmatningskontroller som huvudrörelse eller ansiktsuttryck via den nya NPU-drivna kamerapipelinen i Cephable.

 

LiquidText

Gör snabbare och smartare anteckningar i dokument med AI-funktioner som körs helt på enheten via NPU så att data förblir privata i LiquidText.

 

djay Pro

Njut av att dekonstruera och skapa nya versioner av vilket ljudspår som helst med en ny, avancerad version av NeuralMix™ som endast finns för NPU i Algoriddims djay Pro.

 

Anslut och kommunicera enkelt med live captions

I en allt mer uppkopplad och global värld vill Windows föra människor närmare varandra. Oavsett om du tar igen din favoritpodcast från ett annat land, tittar på ditt favorit sportlag eller till och med samarbetar med vänner och kollegor över hela världen vill vi göra mer innehåll tillgängligt för fler människor.

Live Captions har nu live-översättningar och kommer att förvandla allt ljud som passerar genom din PC till en engelskspråkig undertextupplevelse i realtid på din skärm över alla dina appar konsekvent. Du kan översätta alla live- eller förinspelade ljud i vilken app eller videoplattform som helst från över 40 språk till engelska undertexter omedelbart, automatiskt och även när du är offline. Live Captions drivs av NPU och blir tillgängligt över alla Copilot+PC.

Nya och förbättrade Windows Studio Effects

Framhäv dina bästa sidor automatiskt med lättillgängliga kontroller i Snabbinställningar. Porträttljus justerar automatiskt bilden för att förbättra din upplevda belysning i en mörk miljö eller ljusa upp förgrundens pixlar när du är i en svag ljusmiljö. Tre nya kreativa filter (illustrerad, animerad eller akvarell) lägger till en konstnärlig touch. Ögonkontakt-teleprompter hjälper dig att upprätthålla ögonkontakt medan du läser din skärm. Nya förbättringar av röstfokus och porträttoskärpa hjälper till att säkerställa att du alltid är i fokus.

Copilot din vardagliga AI-assistent

 

Varje Copilot+PC kommer med din personliga kraftfulla AI-agent som bara är ett tryck bort på tangentbord med den nya Copilot-tangenten. Copilot kommer nu att ha den fullständiga applikationsupplevelse som kunderna har bett om i en strömlinjeformad enkel men kraftfull och personlig design. Copilot sätter de mest avancerade AI-modellerna vid dina fingertoppar. Under de kommande veckorna får du tillgång till de senaste modellerna, inklusive GPT-4o från våra partners på OpenAI, så att du kan ha röstkonversationer som känns mer naturliga.

Utveckla AI på ett ansvarsfullt sätt

På Microsoft har vi ett företagsövergripande engagemang för att utveckla etisk, säker och säker AI. Våra ansvariga AI-principer styr utvecklingen av dessa nya upplevelser och alla AI-funktioner är i linje med våra standarder.

Nya Copilot+PC från Microsoft Surface och våra partners

Vi har arbetat med var och en av de bästa OEM-tillverkarna — Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung — och naturligtvis Surface för att ta fram spännande nya Copilot+ PCd som kommer att börja lanseras den 18 juni. Med priser från $999 är dessa enheter upp till $200 billigare än liknande enheter med motsvarande specifikationer.

Surface spelar en nyckelroll i Windows-ekosystemet då vi designar programvara och hårdvara tillsammans för att leverera innovativa lösningar och meningsfulla upplevelser till våra kunder och fans. Vi introducerar de första Copilot+ PC från Surface: Den helt nya Surface Pro och Surface Laptop.

 

Den nya Surface Laptop är ett kraftpaket i en uppdaterad modern laptopdesign med rakbladstunna kanter, en fantastisk pekskärm, AI-förbättrad kamera, premiumljud och nu med en haptisk styrplatta. Välj mellan en 13,8” och 15”-skärm och mellan fyra fantastiska färger. Njut av upp till 22 timmar lokal videouppspelning på Surface Laptop 15” eller upp till 20 timmar på Surface Laptop 13,8” utöver otrolig prestanda och helt nya AI-upplevelser.

Den nya Surface Pro är den mest flexibla 2-i-1-laptopen, nu omarbetad med mer hastighet och batteritid för att driva helt nya AI-upplevelser. Den har en ny OLED-skärm, som tillval, med HDR och en kamera med ultrabrett synfält som är idealisk för Windows Studio-effekter. Det nya Surface Pro Flex Keyboard är det första 2-i-1-tangentbordet designat för att användas både anslutet eller fristående. Det erbjuder förbättrad stabilitet med Surface Slim Pen-fack och laddning integrerat sömlöst samt en tyst haptisk styrplatta.

Nya Copilot+PC från de största tillverkarna:
 • Acer: Acers Swift 14 AI 2.5K pekskärm gör det möjligt för dig att rita och redigera din vision med större noggrannhet och färgkorrekt bild. Starta och upptäck AI-förbättrade funktioner som Acer PurifiedVoice 2.0 och Purified View med en knapptryckning på den dedikerade AcerSense-knappen.
 • ASUS: ASUS Vivobook S 15 är en kraftfull enhet som gör AI-upplevelser levande med sin Snapdragon X Elite-plattform och inbyggda Qualcomm AI. Den har 40+ NPU TOPS, ett dubbelfläktskylningssystem och upp till 1 TB lagring. Nästa generations AI-förbättringar inkluderar Windows Studio-effekter v2 och ASUS AiSense-kamera med närvarodetektering för adaptiv dimning och låsning. Byggd för portabilitet har den en ultratunn och lätt design i metall, ett högkapacitetsbatteri och premiumdesign med ett single-zone RGB-bakgrundsbelyst tangentbord.
 • Dell: Dell lanserar fem nya Copilot+PC inklusive XPS 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 14, Latitude 7455 och Latitude 5455, som erbjuder en rad konsument- och kommersiella alternativ som levererar banbrytande batteritid och unika AI-upplevelser. XPS 13 drivs av Snapdragon X Elite-processorer och har en premium-futuristisk-design medan Latitude 7455 har en fantastisk QHD+ skärm och fyra högtalare med AI-brusreducering. Inspiron 14 och Inspiron 14 Plus har en Snapdragon X Plus 1 och är tillverkade med lättvikts lågkolhaltigt aluminium och är energieffektiva med EPEAT Gold-klassificering.
 • HP: HP:s OmniBook X AI PC och HP EliteBook Ultra G1q AI PC med Snapdragon X Elite har tunna och eleganta designade och levererar avancerad prestanda och mobilitet för en mer personlig datorupplevelse. Funktioner inkluderar långvarig batteritid och AI-drivna produktivitetsverktyg som realtids transkription och mötessammanfattningar. En 5 MP-kamera med automatisk inramning och ögonfokus stöds av Poly Studio’s kristallklara ljud för förbättrade virtuella interaktioner.
 • Lenovo: Lenovo lanserar två AI-PCs: en byggd för konsumenter, Yoga Slim 7x, och en för företag, ThinkPad T14s Gen 6. Yoga Slim 7x ger effektivitet för kreativa användare och har en 14,5” pekskärm med 3K Dolby Vision och optimerad kraft för 3D-rendering och videoredigering. T14s Gen 6 ger företagsnivå upplevelser och AI-prestanda till dina arbetsuppgifter med funktioner inklusive en webcam-integritetsskydd, Wi-Fi 7-anslutning och upp till 64 GB RAM.
 • Samsung: Samsungs nya Galaxy Book4 Edge är ultratunn och lätt med en 3K-upplösning 2x AMOLED-skärm och Wi-Fi 7-anslutning. Den har ett långvarigt batteri som ger upp till 22 timmars videouppspelning, vilket gör den perfekt för arbete eller underhållning på språng.
 • Läs mer om nya Copilot+ PC och förbeställ idag på Microsoft.com, Best Buy, Curry’s UK, Amazon, Dell.com, JB HiFi, Harvey Norman och Officeworks och snart fler ledande återförsäljare.
  Börja testa för kommersiell distribution idag
 • Copilot+ PC erbjuder företag de högst presterande Windows 11-enheterna med unika AI-funktioner för att låsa upp produktivitet, förbättra samarbetet och öka effektiviteten. Som en Windows PC kan företag distribuera och hantera en Copilot+ PC med samma verktyg och processer som används idag, inklusive IT-kontroller för nya funktioner och App Assure-support. Vi rekommenderar att IT-administratörer börjar testa och förbereda för distribution för att börja ge arbetsstyrkan tillgång till kraftfulla AI-funktioner på dessa högpresterande enheter. Du kan läsa mer om våra kommersiella upplevelser här.

   

  AI-innovation över Windows-ekosystemet

  Som vi alltid har gjort med Windows har vi byggt en plattform för våra ekosystempartners att bygga vidare på.

  De första Copilot+PC kommer att lanseras med Snapdragon X Series-processorer med upp till 12 kärnor som erbjuder ledande prestanda per watt i den inbyggda CPU:n inom X Elite för oöverträffad prestanda och batteritid. Snapdragon X Series levererar 45 NPU TOPS allt-i-ett system-på-chip (SoC). Den premium integrerade Qualcomm Adreno GPU levererar fantastiska grafik för uppslukande underhållning. Vi ser fram emot att expandera portföljen av Copilot+PC genom djupa partnerskap med Intel och AMD, med start med Lunar Lake och Strix. Vi kommer att ta dessa nya Copilot+ PC-upplevelser vid ett senare tillfälle. I framtiden förväntar vi oss att se enheter med denna teknik parat med kraftfulla grafikkort som Nvidia RTX och AMD Radeon, vilket gör att Copilot+ PC kan nå ännu bredare målgrupper som avancerade gamers och kreativa användare och yrkesgrupper.

  Vi står vid en vändpunkt där PC:n kommer att accelerera AI-innovation. Vi tror att de bästa AI-upplevelserna endast kommer att vara möjliga när molnet och enheten arbetar tillsammans i samklang. Tillsammans med våra partners sätter vi ramen för det nästa årtiondet av Windows-innovation.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00