Nokia flyttar globala HR-funktioner till Oracle Fusion Cloud HCM
Hem LEVERANTÖRORACLE Nokia flyttar globala HR-funktioner till Oracle Fusion Cloud HCM

Nokia flyttar globala HR-funktioner till Oracle Fusion Cloud HCM

Publicerat av: Redaktionen

Ledande telekomleverantör centraliserar och förenklar HR-processer för 80 000 anställda globalt.

Nokia har implementerat Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM) för att konsolidera 14 olika Human Resources-applikationer på en molnplattform som en del av ett företagsövergripande digitaliseringsprogram.

Med Oracle Cloud HCM kommer Nokia att kunna centralisera och förenkla HR-processer för sina över 80 000 anställda i 115 länder. Den nya HR-plattformen, kallad NokiaME, kommer att ersätta lokala system som tidigare användes på affärsenhets- eller landsnivå och effektivisera mer än 100 HR-processer till ett enda integrerat HR-system. 

 “Utrullningen av NokiaME är ett viktigt steg mot en ny era för HR på Nokia. Det ger en verklig digital omvandling som spänner över alla våra HR-funktioner och positivt påverkar upplevelsen för hela vår globala arbetsstyrka, säger Lisbeth Nielsen, chef för People Business Services på Nokia. 

 “Oracle-plattformen gör det möjligt för oss att integrera och harmonisera våra HR-processer, ta bort komplexitet så att vår HR-funktion kan reagera snabbt och med insikt i de förändrade behoven hos våra medarbetare och i vårt företag. Det ger oss också en stark grund för att bygga digitala medarbetarupplevelser med verklig användarcentrering, vilket förenklar vårt sätt att arbeta och de verktyg vi använder, för att ge en sömlös och intuitiv upplevelse som servar människor i varje skede av deras anställningslivscykel. Med NokiaME levererar vi på vårt viktigaste löfte till våra anställda: ‘Your work – but simpler.’”

 “Utöver den kritiska omvandlingen av vår medarbetarupplevelse ser vi många fördelar ur ett digitalt omvandlingsperspektiv. Oracle HCM är en SaaS-lösning (Software as a Service), vilket innebär att vi redan får regelbundna uppdateringar från Oracle, vilket säkerställer att systemet förblir säkert, stabilt och snabbt kan uppfylla förändrade affärsbehov – i linje med globala standarder. Det finns också ett stort värde både i Oracles traditionella och generativa AI-innovation som kommer med plattformen och hjälper oss att ständigt förbättras, säger Irina Starikova, chef för Enterprise Applications på Nokia.

 Oracle Cloud HCM kommer att göra det möjligt för Nokia att förbättra medarbetarupplevelsen, skapa bättre insikter om arbetskraften och tillhandahålla ett enhetligt tillvägagångssätt för HR-hantering i hela organisationen. Med Oracle-plattformen kan Nokia också införa mer automatisering och självbetjäningsprocesser för att minska manuell administration och öka de anställdas produktivitet. 

 Med AI inbäddad i HR-processer och hundratals nya funktioner som läggs till varje kvartal, gör Oracle Cloud HCM det också möjligt för Nokia att dra nytta av de senaste innovationerna och bästa praxis, vilket stärker Nokias anställda, rekryterande chefer och HR-specialister. 

 “I en tid då talang har blivit en viktig differentieringsfaktor för företag, stöder Oracle Nokias mål att sätta personalvård och personalupplevelse i centrum för deras tillväxt- och ledarskapsstrategi”, säger Cormac Watters, Executive Vice President, Applications, EMEA på Oracle. 

Nokia flyttar globala HR-funktioner till Oracle Fusion Cloud HCM “Oracle Cloud HCM är byggt för molnet och gör det möjligt för Nokia att koppla samman alla HR-processer, från anställning till pensionering, i hela sin globala organisation. Genom att koppla samman all HR-data på en enda plattform får Nokias HR-team tillgång till ett system som kan ligga till grund för deras personalstrategi och förbättra beslutsfattandet.”

 Implementeringen sköts av Tata Consultancy Services, en medlem av Oracle PartnerNetwork:

 “Nokias övergång till Oracle Cloud HCM ger omedelbara och påtagliga fördelar för deras anställda och HR-avdelning”, säger Vikram Karakoti, Global Head, Enterprise Solutions på TCS. 

 “TCS har arbetat med Oracle i årtionden och kommer att fortsätta att vara en aktiv partner i implementeringen av Oracles SaaS-lösningar. Vi är redo att dra nytta av vår tekniska expertis och djupa branschkunskap för att leverera holistisk digital transformation för våra kunder.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00