Hur oföränderlig objektlagring kan stoppa det ostoppbara
Hem SÄKERHET Hur oföränderlig objektlagring kan stoppa det ostoppbara

Hur oföränderlig objektlagring kan stoppa det ostoppbara

Publicerat av: Redaktionen

[DEBATT] Det är ingen hemlighet att ransomware-hot är ett växande problem.

Trots betydande ansträngningar för att säkra företag och fånga cyberbrottslingar blomstrade ransomware-verksamheten 2023 , med angripare som samlade in över 1 miljard dollar i utpressningspengar från offer – den högsta siffran någonsin.

Potentialen att skörda stora vinster från att hålla värdefull data som gisslan och den ökande sofistikeringen av angripare gör det troligt att ransomware-incidenter kommer att fortsätta att öka.

När angripare fortsätter att orsaka förödelse för företag har oföränderlig backuplagring blivit ett ”must have” och inte längre bara ett ”good to have”.

Oföränderliga backuplagringslösningar är de saknade pusselbitarna i organisationers säkerhetsstrategier. Det handlar om en typ av datalager där information inte kan ändras, raderas eller skrivas över under en viss tidsperiod efter att den skrivits (eller för alltid i vissa fall). De flesta oföränderliga lagringsmål använder en ”objektlås”-mekanism för att förhindra oavsiktliga eller avsiktliga ändringar eller raderingar. Oföränderlig lagring kan komma i flera former, där styrning och efterlevnadsläge är två. Styrning tillåter specifika administratörer att inaktivera oföränderligheten (”immutability”), medan efterlevnadsläge säkerställer att filer förblir läsbara och oföränderliga under den angivna perioden. Detta gör den idealisk för att lagra affärskritiska data som juridiska dokument, finansiella register eller personlig information.

Ett av huvudsyftet med ransomware-attacker är att hålla data som gisslan och tvinga ut stora summor pengar från företag. Men med oföränderlig backuplagring som inte kan krypteras med ransomware är hot mindre effektiva.

Samtidigt, eftersom datan inte kan raderas om den är skyddad med oföränderliga lösningar är den alltid tillgänglig när den behövs. Detta är särskilt viktigt i händelse av hård- och mjukvarufel. Om andra affärssystem drabbas av avbrott eller cyberattacker garanteras fortfarande affärskontinuitet, eftersom det inte krävs något driftstopp eller omstart av system för att komma åt data. Till skillnad från andra cybersäkerhetslösningar kommer företag inte att lida stora ekonomiska förluster genom att störa aktiviteten eller behöva ta lösningar offline, vilket effektiviserar tidshanteringen i hela organisationen.

Krypterad oföränderlig data är ett annat alternativ som ytterligare kan höja säkerheten. Det betyder att även om en angripare kommer åt data, är det värdelöst för någon utan nyckeln.

Oföränderlig lagring använder dessutom kryptografi som verifierar om data har manipulerats. Även om traditionella cybersäkerhetslösningar kan försöka övertyga IT-team om att data inte har störts, är det mycket svårare att bevisa att så är fallet. Men med oföränderlig lagring, i fallet med en ransomware-attack, kan företag dubbel-, trippel- och till och med fyrdubbelt kontrollera att deras data är autentiska och inte har äventyrats.

Hur oföränderlig objektlagring kan stoppa det ostoppbara

Anthony Cusimano

En utmaning som många företag står inför är att de säger sig ha vad som påstås vara oföränderlig arkitektur men som faktiskt inte är oföränderlig i praktiken. Detta kan bero av flera saker, inklusive lagring i styrningsläge, felaktigt marknadsförda oföränderlighetsfunktioner som saknar teknisk giltighet, eller bristande förståelse för den underliggande tekniken och hur man säkrar den ordentligt.

När den är korrekt konfigurerad garanterar oföränderlig backuplagring att ransomware-attacker inte kan modifiera eller skriva över data och hålla dem för lösen.

Sammanfattningsvis visar upprepade incidenter i vår omvärld att det är absolut nödvändigt att företagsledare arbetar med IT-team för att investera i enkla och pålitliga lösningar mot ransomware nu , inte när en katastrof inträffar. Skydd mot ransomware bör vara proaktivt och förebyggande, inte enbart reaktivt.

Ökningen av ransomware-attacker kan tyckas ihållande, men oföränderlig backuplagring kan hindra okända aktörer från att få tillgång till värdefulla resurser och säkerställa vattentät säkerhet för att förhindra dataläckor.

Anthony Cusimano , chefsevangelist och chef för teknisk marknadsföring, Object First.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00