Orange Cyberdefense blir Sysavs säkerhetspartner
Hem SÄKERHET Orange Cyberdefense blir Sysavs säkerhetspartner

Orange Cyberdefense blir Sysavs säkerhetspartner

Publicerat av: Redaktionen

Skånska Sysav, Sydskånes Avfallsaktiebolag, väljer cybersäkerhetsföretaget Orange Cyberdefense som sin säkerhetspartner.

Partnerskapet innebär att Sysav stärker det kontinuerliga proaktiva cybersäkerhetsarbetet, samtidigt som Orange Cyberdefense också kommer att ansvara för övervakning av företagets IT-miljöer och incidenthantering.

Sysav ägs av 14 kommuner i Skåne.

I företagets uppdrag ingår att ansvara för att hushållsavfall i regionen tas om hand och återvinns på rätt sätt. Under 2024 kommer EU att införa nya direktiv för företag och verksamheter av samhällskritisk karaktär i och med NIS2. Direktiven innebär bland annat att samhällskritisk infrastruktur ska regleras och följas upp i syfte att stärka motståndskraften mot cyberhot.

  • Orange Cyberdefense blir Sysavs säkerhetspartnerSysav har ett samhällsansvar i sitt uppdrag och för oss var det viktigt att hitta en partner som ser till helheten och det kunde Orange Cyberdefense erbjuda, säger Martin Hultström, IT-chef på Sysav. När man pratar cybersäkerhet kan man mäta sin motståndskraft på olika sätt. I våra Microsoftmiljöer har vår säkerhetsmognad ökat, vilken mäts i vad som kallas för Secure Score. I och med partnerskapet har vår poäng ökat med 30 procent. Det innebär att vi vidtagit rekommenderade åtgärder i totalt 27 procent fler av fallen än tidigare. Det är ett mycket gott betyg på vårt samarbete så här långt.

Sysavs IT-miljöer bygger på Microsoftprodukter. Orange Cyberdefense har sedan flera år ett globalt samarbete med Microsoft, som leds från Stockholm. Detta gör att företaget kan erbjuda Sysav både drift och rådgivning för Microsofts säkerhetsprodukter i det snabbt växande och alltmer komplexa hotlandskapet.

För många verksamheter kräver övervakning av den egna IT-miljön stora resurser i form av både kapital och kompetens. Sysavs IT-miljö bevakas nu dygnet runt av Orange Cyberdefense via en ny 24×7 SOC (Security Operation Centre). Det innebär att det alltid finns någon som kan agera på incidenter, oavsett när på dygnet de sker. Det skapar stor trygghet för både verksamheten och kunderna.

  • Det är såklart väldigt roligt att Sysav väljer oss, säger Kåre Nordström, Sverigechef på Orange Cyberdefense. Att vara med och öka den här typen av samhällskritiska företags motståndskraft mot cyberhot är extra viktigt för oss, inte minst med tanke på det rådande omvärldsläget och den ökade mängden cyberattacker mot verksamheter inom offentlig sektor.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00