På stan med Victor Engelbrecht Dohlmann
Hem PÅ STAN MED På stan med Victor Engelbrecht Dohlmann

På stan med Victor Engelbrecht Dohlmann

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] IT-Kanalen träffade i samband med Veeam On Tour Veeams relativt nya säljchefen för Norden, Victor Engelbrecht Dohlmann för att höra mer om hans syn på framgångssagan Veeam, den fortsatta tillväxten i norden och företages vision om att under nästa år bli det företag som enbart via organisk tillväxt snabbast når magiska 1 miljard US dollar i omsättning.

På stan med Victor Engelbrecht Dohlmann 1

Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk säljchef för Veeam

Victor, som kommer från Danmark och som sedan en tid även flyttat tillbaka till sina rötter i den naturnära staden Vordingborg på Syd Själland, har jobbar på Veeam i cirka 7 år. En tid som präglats av en fortlöpande tillväxt och ett sälj- och marknads team som blivit allt starkare. I Mars 2017 gick Victor från att under ett flertal år varit säljansvarig för hela och delar av Danmark och Norge till att axla det övergripande säljansvaret för hela norden, en position som Victor på många sätt är som klippt och skuren för. För under våra år så är det bara ett fåtal gånger som vi träffat en så driven men ändå jordnära säljchef, en person med både teknisk kunskap, djup personkännedom och en respekt för andra personer och lösningar, kort och gott allt som kännetecknar en bra ledare.

-Veeam har för 37:e kvartalet i följd visat på en fortlöpande tillväxt. En tillväxt som i siffror för senaste kvartalet talar om 72 procents ökning inom Multi-Cloudlösningar och 84 procent tillväxt inom Enterprise segmentet. Men viktigare än detta är att vi även har en förnyelsefrekvens bland våra kunder som ligger i topp och ett rekommendationsvärde som är 2,5 gånger högre än genomsnittet, viket är ett tydligt bevis på att vi gör något rätt berättar Victor.

Som person prioriterar Victor familjen högst och all tid som inte rör arbetet spenderas med fru och de båda barnen där natur och miljö har en stor roll. Både som kontrast till ett annars teknikspäckat arbete men även som ett sätt att få generationers intressen om och kring naturen att leva vidare.

  • När vi fick barn så bestämde vi oss för att söka oss mot en lite mindre stad med närhet till natur för att slippa delar av den stress som oftast är förknippad med större städer. Då jag dessutom är uppvuxen i samma miljö så känns detta även lite som att komma hem.

Ett roligt företag

Något som gör dessa siffror än mer imponerande är att Veeam är ett relativt ungt bolag som grundades 2006 av Ratmir Timashev och Andrei Baronov. Sedan dess har företaget enbart växt organiskt utan några uppköp. Dessutom är bolaget helt självfinansierat och företaget har en bolagskultur som både lockar duktigt folk till sig och inte minst gör att personal vill stanna,

Vi har, trots att vi vuxit enormt år för år, lyckats behålla liten av en familjär känsla. Det ska vara och är roligt att jobba på Veeam. Detta gör att våra medarbetare säker sig till oss, inte för att det är pengar som lockar, utan för arbetsmiljön och med denna inställning till jobbet, som delvis nästan kan ses som en hobby, skapas positiva ringar på vattnet som även märks bland våra kunder.

-För om vi tar en liknelse; låt säga att du ska köpa en bil. I detta läge kommer kanske 40% av ditt beslut baseras på att du vet att det är en bra bil med de förutsättningar som du söker, 20% kanske utgörs av priset. Du vet att den kostar lite mer men kvalitén uppväger detta. Men om du sedan i nästa läge finner att 40% består av en helt värdelös service där inget fungerar och alla är otrevliga så kommer du ändå inte att köpa bilen. Samma gäller oss, – inget är starkare än sin svagaste länk och på Veeam vill vi att alla länkar är lika starka, berättar Victor.

En farlig missuppfattning

Vi kommer så in på Veeams tjänster och lösningar och det primära för Veeam är att vårt data alltid ska vara säkert och alltid tillgängligt. Vi har under senare år gått mot en värld med allt fler hot samtidigt som vi till stora delar har mindre kontroll på vart vår data finns, hur backuper hanteras och om de verkligen går att återskapa samt hur snabbt detta i så fall är möjligt. Veeam jobbar här med en målbild att system ska kunna vara tillbaka i full drift inom 15 minuter efter en attack vilket är enormt imponerande siffror.

  • Två saker som bekymrar mig lite extra är dels att jag ofta möter folk som är av den uppfattningen att bara för att de sparar eller placerar data i molnet så är det par automatik skyddat med någon form av backup och kan återskapas. Detta är en alvarlig missuppfattning så många molntjänster har nämligen ingen som helst garanti på att det data som sparas kan återskapas vid en eventuell attack och vissa inte ens erbjuder inter backup. Den andra delen är att vi lever i en tro att bara för att vi har en backup så kan vi alltid återskapa data – det vill säga väldigt få bryr sig om att kontrollera att data verkligen går att återskapa från en backup innan de verkligen behöver den och i detta läge är det försent om något skulle ha gått snett.
  • Detsamma gäller Office 365 som många av oss använder, bara för att vi använder en molntjänst så innebär inte detta att data är säkert och det är här Veeam kommer in, vi lägger till en extra nivå av skydd och säkerställer att data är säkert samt går att återskapa på snabbast och enklast sätt, säger Victor.

Tänk om, innan och tänk nytt

Nu är det inte bara tekniken i sig som utvecklas och blir mer digital, vi har även en helt ny grupp av arbetare som växer fram, en grupp som ställer helt nya krav på tillgänglighet och agilitet. Denna grupp förväntar sig att saker ska ske direkt och eventuella väntetider accepteras allt mindre och tiden innan vi lämnar det vi väntar på för något annat blir allt kortare. Ta som exempel att du ska boka en taxi med din mobila app. Om denna app inte svarar direkt så är det väldigt få som har tid att vänta på att den ska börja fungera utan vi byter istället app och väljer ett annat bolag där vi får den respons som vi förväntar oss.

  • Samma sak gäller för företag, om du inte syns, om du inte svara så finns du inte och du tappar oerhört snabbt kunder. Tänk därför vilken inverkan en dataförlust skulle ha på ditt företag, hur länge klarar du/ni er utan er data och vilka signaler sänder detta till era kunder? En längre nedtid kan vara förenat med katastrof eller till och med att företaget går omkull.
  • Det är därför oerhört viktigt att våga ställa krav mot de företag som ert företag anlitar. Tas backup – visa bevis på detta, går det att återskapa – visa flöden och struktur att det går, testa innan ni väljer tjänst. Få även klara besked på hur lång tid en total återskapade tar samt om det går att återskapa på fil nivå och om ditt data är sökbart eller bara hanteras som en stor klump data där det blir som att hitta den berömda nålen i en höstack.

Ett bra alternativ är att alltid tänka efter den klassisk 3-2-1 regeln; se till att ta tre kopior på din data, lagra dessa på två olika media och se till att en av dessa är placerad off-site. Med denna stomme som grund har du en mycket bra grund att stå på.

Föränderlig hotbild

Förutom att värden blir allt mer stressad, delvis på grund av ITs utveckling, så börjar vi även tack vare den allt mer upp- och sammankopplade värld vi lever i se möjliga kommande hotbilder. Idag så är det värsta hotet många gånger alla former av Ransomware. Detta som från början var ett hot i mängden har med året utvecklats till en egen industri där upp mot 85 procent av alla hot hanteras eller kommer från två huvudaktörer. Dessa har till och med gått så långt att de idag erbjuder olika former av support för att friköpa sin data vilket inkluderar allt från helpdesk till bevisformer att de kan låsa upp data.

  • Trots att Ransomware attacker är hemska i alla dess aspekter så är det trots allt ”bara” data vi pratar om. Att jag säger bara beror på att vi faktiskt kan skydda oss till stora delar och i de lägen vi inte kan skydda oss så erbjuder Veeam en extremt snabb återställning på allt från filnivå till hela system.
  • Tänker vi däremot vad som kan hända i en nära framtid när alla våra system är sammankopplade. Föreställ er ett klassrum med barn som låses och där luften stängs av eller att alla självkörande bilar blir kontrollerade att köra in i en vägg om inte en summa betalas, detta är en helt annan nivå av hot. Så lås oss vara glada att hoten än så länge bara sträcker sig till områden som vi faktiskt till stora delar kan skydda oss och er mot, avslutar Victor.

Namn: Victor Engelbrecht Dohlmann

Ålder:33 år

Bor: Vordingborg, Danmark

Familj: Dotter 7år, Son 6 år och frun Sara

Antal uppkollade enheter: Totalt 20 st

Fritidsintressen: att vara med familjen, bygger även en Winter-Garden

Gillar: Se personer som växer vilket normalt är förenat med att de mår bra

Ogillar: oärlighet och girighet

Nästa planerade resa: Julmarknad i Hamburg med familjen

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00