Överbelastningsattackerna ökar och riktas mot svenska myndigheter
Hem SÄKERHET Överbelastningsattackerna ökar och riktas nu mot svenska myndigheter

Överbelastningsattackerna ökar och riktas nu mot svenska myndigheter

Publicerat av: Redaktionen

Check Point Software meddelar om nya tekniker och trender för överbelastningsattacker, även känt som Distributed Denial of Service (DDoS)-attacks.

Cyberkriminella använder sig av AI, djupgående attacker och svagheter i molnet för att göra traditionella säkerhetslösningar mot DDoS-attacker otillräckliga.

Attacktypen har ökat med 94 procent det senaste året, efter att ha ökat 48 procent året innan det och det sker allt fler politiskt drivna överbelastningsattacker.

En överbelastningsattack sker genom att översvämma servrar med trafik så att vanliga användare inte kan komma åt tjänsten. Med hjälp av AI kan cyberkriminella automatisera flera kritiska delar och förstora skalan på attacken markant. Vidare använder de svagheter i molntjänster och attackerar djupgående för att orsaka störningar i operativsystem och program. Traditionella säkerhetslösningar för överbelastningsattacker styrs ofta separat från övriga system och då är det vanligt att responstiden är lång och att attacker inte plockas upp.

Check Point Softwares partnerskap med Radware har resulterat i ett överbelastningsskydd som är integrerat i Check Point Softwares ekosystem för cybersäkerhet. Quantom DDoS Protector skyddar organisationers hela nätverk mot överbelastningsattacker och då även enheter som inte har ett eget dedikerat överbelastningsskydd.

Överbelastningsattackerna ökar och riktas mot svenska myndigheter­­­­– Nyligen såg vi att Cyber Army of Russia lanserade överbelastningsattacker mot flera svenska hemsidor, säger Mats Ekdahl, säkerhetsexpert på Check Point Software. Gruppen påstår sig ha tagit ner stora svenska myndigheters hemsidor. Det här är ett starkt tecken på att överbelastningsattacker är en del av den ökade hotbilden och måste mötas med största allvar.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00