SPP vinner tre designpriser för AI-genererade pensionsdrömmar

SPP vinner tre designpriser för AI-genererade pensionsdrömmar

Publicerat av: Redaktionen

SPP vinnare av Svenska Designpriset för innovativ design i tre kategorier: Guldmedaljen i kategorin AI-genererad grafik och två People’s Choice Awards.

Priserna ges för den drömgenerator som SPP tagit fram med hjälp av byråerna Drum och Jungle och som visar hur pensionsdrömmar kan bli förverkligade med hjälp av AI-teknik.

SPP har under 2024 jobbat aktivt för att förändra synen på pension, vilket bland annat tagit sig uttryck i en futuristisk drömgenerator, som under året använts i SPPs monter på olika event, bland annat Techarenans events och på Åre Business forum, samt i digitala kanaler.

”Vi brinner för modiga företagare och människor och vill hjälpa dem att förverkliga sina framtidsdrömmar. Med hjälp av AI vill vi hjälpa till att klä in pensionen i drömmar och visualisera dem för att öka motivationen. Och det funkar. Drömgeneratorn är en succé och har skapat stort intresse i montern på event där vi haft den med. Hittills har närmare 4000 personers olika drömmar visualiserats och bidragit till att många av dessa drömmar nu är på väg att förverkligas tack vare ett mer engagerat pensionssparande, säger Petra Winberg, varumärkesansvarig på SPP och en del av projektgruppen bakom den prisbelönta innovationen, i en kommentar.

SPP vinner tre designpriser för AI-genererade pensionsdrömmarAtt SPP får pris för innovativ design med hjälp av AI är ingen slump utan förklaras av ett strategiskt och långsiktigt arbete med att förbättra de digitala tjänsterna och erbjudandet. I våras lanserades till exempel nya spp.se.

”Ny teknik som kan förenkla för våra kunder är alltid av intresse för oss. Vi gör en storsatsning för att göra pensionssparande och pensionsplanering enkelt, inspirerande och tillgängligt för alla. Vi kommer framöver att fortsätta att utveckla det digitala kundmötet och vårt digitala erbjudande för att säkerställa att våra kunder får den bästa möjliga upplevelsen och stödet på sin resa mot en trygg pension”, säger Maja Englund, marknads- och kommunikationschef på SPP.

SPP är stolta över utmärkelserna vilket sporrar till att fortsätta bygga vidare på kommunikationskonceptet och använda AI-teknik:

”Att flera 1000 personer har använt Drömgeneratorn visar på dess användarvänlighet och att få pris i en designtävling belyser hantverket bakom designen. Vi har lyckats skapa en wow-faktor, vilket är inspirerande. Det sporrar oss att fortsätta sätta värde på kraften god design möjliggör”, säger Petra Winberg.

Fakta Svenska Designpriset:

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, och liknande kreativa områden. Priset instiftades under Designåret 2005 och har sedan dess varit ett unikt samarbete för att varje år utse och utveckla svensk design. Vinnarna av Svenska Designpriset får “Guldmedaljen” och diplomet “Svenska Designpriset Guld” under prisutdelningen. Juryn delar också ut “Svenska Designpriset Silver” till det näst bästa bidraget i varje kategori, samt utmärkelsen “Peoples Choice” till det bidrag i varje kategori som fått flest röster från svenska folket.

SPP har vunnit tre priser i tre kategorier av Svenska Designpriset 2024 som delades ut 17 oktober:

🏆Guld i kategorin AI generad grafik

🏆Peoples choice i kategorin AI genererad grafik

🏆Peoples choice i kategorin XL Design

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00