Cisco och NVIDIA utvecklar nästa generations AI-infrastruktur
Hem LEVERANTÖRCISCO Cisco och NVIDIA utvecklar nästa generations AI-infrastruktur

Cisco och NVIDIA utvecklar nästa generations AI-infrastruktur

Publicerat av: Redaktionen

Den kraftiga ökningen av tillämpning av AI ställer nya krav på datacenter- och nätverskinfrastruktur.

Nu kraftsamlar Cisco och NVIDIA för att snabbt erbjuda nästa generations lösningar på marknaden, genom ett fördjupat samarbete.

Under de senaste åren har Cisco och NVIDIA utvecklat ett nära partnerskap med ett brett utbud av integrerade produkter och lösningar. I samband med Cisco Live Amsterdam den 6-7 februari offentliggjorde företagen ett nytt steg i partnerskapet, med det gemensamma målet att skapa AI-infrastruktur som är enkla att sätta i drift och hantera, både i molnet och i on premise-infrastruktur.

”AI förändrar på ett grundläggande sätt hur vi arbetar och lever, och historien har visat att en förändring av den här storleken innebär att verksamheter måste tänka om, och bygga om, sin infrastruktur”, säger Chuck Robbins, vd och styrelseordförande för Cisco.

”Genom vårt nära samarbete med Cisco gör vi det enklare än någonsin för företag att få tillgång till den infrastruktur de behöver för att få fördelar av AI, den mest kraftfulla teknologin under vår livstid”, säger Jensen Huang, NVIDIA:s grundare och vd.

Att behovet av enkelt hanterad AI-anpassad infrastruktur är stort bekräftas av analytiker och andra branschaktörer. Man lyfter också fram Ciscos ledarskap inom nätverksinfrastruktur och NVIDIA:s ledande ställning inom GPU:er, processorteknologin som ligger till grund för AI-boomen.

”Företag som vill utveckla sin verksamhet med hjälp av AI behöver förstå de unika krav som AI-processer ställer på datacenterinfrastruktur. Partnerskapet mellan Cisco och NVIDIA för amman två respekterade varumärken med teknik som kompletterar varandra, för att göra det möjligt för kunder att uppnå den fulla potentialen i AI, med ett brett utbud av prestandaoptimerade infrastrukturlösningar”, säger Vijay Bhagavath, Vice President, Cloud & Data Center Networks vid IDC Research.

Även hårdvarusamarbetet fördjupas. NVIDIA:s senaste generation av Tensor Core-GPU:er finns även i Ciscos rack- och bladservrar i M7-familjen, däribland den helt nya modulära infrastrukturen Cisco UCS X-Series Direct, som också presenterades i samband med Cisco Live Amsterdam.

Cisco och NVIDIA utvecklar nästa generations AI-infrastruktur”Vi placerar NVIDIA:s GPU:er i Ciscos servrar och nätverkslösningar för att ni ska kunna skapa tillförlitliga, snabba, skalbara och hållbara arkitekturer för AI-workloads inne på företaget”, sammanfattar Jonathan Davidson, General Manager, Cisco Networking, vid sitt inledningsanförande på Cisco Live Amsterdam.

De första nya lösningarna ska finnas tillgängliga via Ciscos kanalpartners under andra kvartalet 2024.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00