CoGig och NKT i samarbete för att öka jämställdheten på ledande roller inom teknik
Hem KVINNOR INOM TECH CoGig och NKT i samarbete för att öka jämställdheten på ledande roller inom teknik

CoGig och NKT i samarbete för att öka jämställdheten på ledande roller inom teknik

Publicerat av: Redaktionen

NKT har valt att bli partnerföretag till talangprogrammet Female Leader Engineer som drivs av rekryteringsföretaget CoGig i syfte att få fler kvinnor och icke-binära på ledande positioner på teknikföretag.

 Den problematiska situationen med för få kvinnor inom teknik behöver ändras.

Problemets kärna är utmaningarna att dels hitta, dels attrahera kvinnor och där kan CoGig bidra via sitt nätverk av kvinnliga ingenjörer samt talangprogram och rekryteringstjänster.

CoGig och NKT i samarbete för att öka jämställdheten på ledande roller inom teknik

Denis Schuler

Female Leader Engineer är ett talangprogram för ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor och icke-binära att arbeta med teknik i ledande roller. Programmet är en unik mötesplats för svenskt näringsliv och ingenjörsstudenter med ledarpotential. Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 25 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka vilka typer av roller de kan inta i framtiden.

”Vi strävar efter att främja en organisation där människor från olika bakgrunder ges lika möjligheter baserat på förtjänst och kan prestera på sin bästa nivå oavsett kön, tro, sexuell läggning, social klass, nationalitet, ålder, etnicitet, fysisk förmåga eller andra personliga egenskaper eller attribut. Vi tror att mångfald i utbildningsbakgrund, personligheter och perspektiv kommer att bidra till vår organisations förmåga.” – Denis Schuler, Executive Vice President Accessories business line på NKT

NKT ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen AFRY, Ericsson, Fortum, Kone, Sandvik, Scania, Skanska, Sodexo och Stora Enso. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla lyfter fram vikten av jämställdhet.

”Vi är så glada att ha med NKT I Female Leader Engineer. De utgör ett utmärkt och välkommet tillskott till programmet och jag ser fram emot att tillsammans öka jämställdheten på ledande positioner”, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet körs hösten 2024 och avslutas med en gala i november då en av deltagarna koras till årets Female Leader Engineer. Den deltagaren som får utmärkelsen erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00