Panasonic lanserar ny mjukvarubaserad MEDIAPRODUKTIONSSVIT
Hem NYHETERAI Panasonic lanserar ny mjukvarubaserad Media Production Suite

Panasonic lanserar ny mjukvarubaserad Media Production Suite

Publicerat av: Redaktionen

Videoproduktion blir intuitiv och effektiv med nya Media Production Suite.

Dess Video Mixer-plugin använder AI-teknik med AI Keying-funktion för att eliminera behovet av en grön bakgrund, även vid filmning utomhus.

Panasonic Connect Europe presenterade i dag sin nya mjukvarubaserade Media Production Suite som samlar PC-programvara för Panasonics professionella kamerasystem på en enda lättanvänd plattform. Den ger tillgång till flera olika funktioner på en enda skärm för intuitiv och effektiv videoproduktion direkt på inspelningsplatsen. Media Production Suite är kostnadsfri men erbjuder också olika betal-plugins som kommer att fortsätta utökas i framtiden.

I takt med att användningen av video ökar i den akademiska världen och företagsvärlden effektiviserar nya Media Production Suite kamerainstallationen med ett brett utbud av funktioner som möjliggör högkvalitativ videoproduktion med små team. Ett intuitivt, touch-baserat gränssnitt förenklar användningen så att även icke-specialiserad personal kan producera video av hög kvalitet.

De grundläggande funktionerna i Device View och PTZ Control ingår kostnadsfritt i Media Production Suite. Bland betal-plugins finns Video Mixer, Visual Preset och Auto Tracking.

Device View-funktionen centraliserar hanteringen av flera PTZ-kameror från en enda dator, inklusive kamerans nätverksinställningar, statuskontroller och ström. Den registrerar automatiskt alla anslutna kameror och implementerar nätverksinställningar och firmware-uppgraderingar samtidigt, vilket ger effektiv videohantering via nätverk.

Panasonic lanserar ny mjukvarubaserad MEDIAPRODUKTIONSSVITMed PTZ Control kan användare justera kamerans panorering, lutning och zoom samt fokus, iris, förstärkning, vitbalans, slutare och ND-filter medan de tittar på videoutdata på en dator. Funktionen kan ha upp till 100 förinställningar för smart drift.

Ett brett utbud av betal-plugins kan också läggas till på plattformen för att uppfylla specifika behov, till exempel automatisk spårning med ansiktsigenkänning och kroppsdetektering som följer oväntade rörelser för flexibel, automatiserad videoinspelning.

Det snart tillagda plugin-tillägget Video Mixer kommer att utnyttja AI-teknik med AI Keying-funktionen för att eliminera behovet av en grön bakgrund, även vid filmning utomhus. Det stöder bild-i-bild-bearbetning, automatisk videoväxling länkad till mikrofon, samt SDI-, NDI- och SRT-insignaler/utsignaler.

Slutligen låter Visual Presets användarna helt enkelt klicka på en ikon för att rikta flera PTZ-kameror mot ett motiv för produktioner med flera vinklar. Det är också möjligt att koppla ihop en PTZ-kamera och en trådlös mikrofon från Panasonic för att automatisera videoinspelning av talare vid exempelvis hybridkonferenser.

Media Production Suite är tillgänglig nu.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00