Solita vinner Microsoft AI Innovation Partner of the Year
Hem DIGITAL TRANSFORMATION Solita vinner Microsoft AI Innovation Partner of the Year

Solita vinner Microsoft AI Innovation Partner of the Year

Publicerat av: Redaktionen

Teknik-, data- och designföretaget Solita har tilldelats Microsoft AI Innovation 2024 Partner of the Year Award för sina insatser med att hjälpa företag och organisationer i deras AI-transformationsresor.

Med sitt team på nästan 800 data- och AI-konsulter i Europa – samt ett brett utbud av tjänster för att stödja datadrivet värdeskapande – vägleder Solita företag och organisationer i att skapa datadrivna tjänster och utnyttja kraften i AI och ny teknik, från att förstå tekniken till att skapa och utföra hållbara AI- och datastrategier.

– Det är fantastiskt att vårt finska huvudkontor har lyckats vinna detta prestigefyllda pris.

Det är en stor bekräftelse på den påverkan vi har som ett innovativt teknik- och databolag. Jag är så stolt över det arbete vårt team gör varje dag för att hjälpa våra kunder att bygga högkvalitativa datagrunder för AI- och analysapplikationer, säger Linda Borelius, som leder Solitas data- och AI-verksamhetsområde i Sverige.

Solita vinner Microsoft AI Innovation Partner of the YearSolitas senaste kunder inom detta område inkluderar bland andra Outokumpu, TANA, NATO och den finska socialförsäkringsmyndigheten Folkpensionsanstalten FPA.

– När vi reflekterar över vår resa med Microsoft är vi djupt hedrade över att få Microsoft AI Innovation 2024 Partner of the Year Award. Detta erkännande återspeglar vår samarbetsanda och strävan efter högsta kvalitet som delas av Solitas kunder och Microsoft. Tillsammans har vi utnyttjat den transformerande kraften hos AI för att driva innovation och leverera stort värde. Vi är oerhört tacksamma för detta partnerskap och de möjligheter det har skapat för att skapa en smartare och mer uppkopplad värld, säger Solitas Jyrki Nurminen, ansvarig för Microsoft-partnerskapet.

Solita har fått flera priser för AI och datavetenskap från Microsoft under åren. Företaget valdes till Årets Microsoft-partner inom data, analys och AI 2021 och 2022 i Finland. Solita erhöll också det sällsynta certifieringen Microsoft Azures specialisering inom AI och maskininlärning år 2023. Solita ingår även som partner i Microsofts Responsible AI Innovation Center i Sverige.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00