Världens första automatiska laddstation för fjärrstyrda bilar invigd i Tallinn, Estland
Hem NYHETERMOBILITET Världens första automatiska laddstation för fjärrstyrda bilar invigd i Estland

Världens första automatiska laddstation för fjärrstyrda bilar invigd i Estland

Publicerat av: Redaktionen

Bildelningsföretaget Elmo och laddlösningsföretaget Elonroad har invigt världens första helt automatiska laddstation för fjärrstyrda bilar.

En betydande milstolpe för utvecklingen av hållbara transporter.

Belägen i hjärtat av Tallinn, Estlands huvudstad, invigdes de automatiska laddstationen som världens första för fjärrstyrda bilar. De fjärrstyrda bilarna, en Nissan Leaf och en Renault Zoe, som har utrustats med Elonroads energiupptagare laddas på en konduktiv laddskena.

Elmo, som är ledande inom utvecklingen av fjärrstyrd teknik och dess tillämpning inom biluthyrning, trafiksäkerhet och andra sektorer, behövde fullt automatiserade laddningslösningar till sin verksamhet eftersom bilarna fjärrstyrs från deras huvudkontor och är förarlösa. Med Elonroads automatiserade kabelfria laddning minimerar de på så sätt avbrott och behovet av människor vid laddning samt extra körningar till och från huvudkontoret för att ladda de fjärrstyrda bilarna, då ingen fysisk person kan gå ut och ladda fordonen manuellt.

För elfordon utrustade med fjärrstyrningsteknik ger kabelbaserade laddsystem operativa utmaningar, något som understryker behovet av helt automatisk laddning. Elonroads lösning eliminerar behovet av mänsklig intervention, optimerar effektiviteten och stödjer sömlös drift av fjärrstyrda fordon. I framtiden planerar Elmo att etablera fler laddstationer för sin verksamhet globalt.

Världens första automatiska laddstation för fjärrstyrda bilar invigd i Tallinn, EstlandProjektet är medfinansierat av EIT Urban Mobility, ett initiativ från Europeiska institutet för innovation och teknik (EIT), som är en del av EU.

Enn Laansoo, Jr., VD och medgrundare av Elmo, om deras nya laddlösning: ”Automatisk laddning utan fysiska personer är avgörande för att vi fortsatt ska vara ledande inom den snabbt växande fjärrstyrningssektorn. Samarbetet med Elonroad visar på vår gedigna strategi att utveckla branschen samt vilket momentum fjärrstyrningsstekniken har byggt upp under det senaste ett och ett halvt året.”

Karin Ebbinghaus, VD för Elonroad, tillägger: ”Vi är nu redo att hjälpa Elmo och deras partners att skala upp sin verksamhet. Det är mycket intressant för oss att genomföra den här typen av projekt i ett land som Estland, som ligger i framkant av digitaliseringen. Dessutom representerar projektet en perfekt kombination av de två megatrenderna elektrifiering och delningsekonomi.”

Andrea Costa från EIT Urban Mobility var närvarande under invigningen och han betonade projektets roll i att uppnå bredare mål för hållbara transporter. EIT Urban Mobilitys tillförordnade innovationsdirektör, Dr. Adriana Diaz, tillade: ”Vår finansiering av Elonroads laddstationer återspeglar vår starka tro på dess potential att främja hållbar mobilitet. Genom att automatisera laddningen av elfordon och förlänga batteriets livslängd minskar deras teknik väntetider vid laddning samt beroendet av råmaterial för energilagring. Vi är också glada över att samarbeta med Elmo, eftersom CCAM-fordon (Connected and Automated Mobility) är avgörande för att förändra transportsektorn.

Detta framtidsinriktade samarbete kombinerar banbrytande teknologier för att driva innovation inom hållbara vägtransporter, i linje med Europas vision att leda inom CCAM-innovation, förbättra mobiliteten, spara tid och öka trafiksäkerheten.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00