Tech Day – en dag med fokus på ny teknik och Smarta staden
Hem EVENT Tech Day – en dag med fokus på ny teknik och Smarta staden

Tech Day – en dag med fokus på ny teknik och Smarta staden

Publicerat av: Redaktionen

Tech Day bjuder in olika aktörer från näringsliv och offentlig sektor för att inspireras kring Smarta staden och hur AI (Artificiell Intelligens), IoT (Internet of Things) och HPC (High- Performance Computing) kan bidra till utveckling.

– Det här blir ett sätt för en rad olika aktörer att knyta nya kontakter och samtidigt ta sig an frågan kring teknikens möjligheter inom den moderna stadsutvecklingen.

-Vi ser samarbetet mellan Växjö Linnaeus Science Park och Linnéuniversitetet som något självklart för att kunna driva utvecklingen av såväl ny teknik som smarta staden, säger Fredrik Lindblad, vd på Växjö Linnaeus Science Park.

Tech Day kommer att belysa vad som går att genomföra med hjälp av nya tekniker och vi kommer att få ta del av konkreta exempel från företag som använt sig av dessa. Det blir även tid för nätverkande och nya insikter kring utvecklandet av en smartare och mer hållbar stad.

– Dagens snabba teknikutveckling och digitala transformation skapar ständigt nya utmaningar för näringsliv och samhället. Att genomföra Tech Day i samarbete med Växjö Linnaeus Science Park visar på våra gemensamma styrkor, de möjligheter och de miljöer vi erbjuder i våra verksamheter, säger Jesper Andersson, dekan på Institutionen för datavetenskap och medieteknik, Linnéuniversitetet.

Tech Day – en dag med fokus på ny teknik och Smarta staden

Den 25 april kommer Växjö Linnaeus Science Park och Linnéuniversitetet anordna Tech Day, en dag med fokus på Smarta staden och AI.

Programmet kommer att innehålla föreläsningar där forskningsresultat varvas med goda exempel från näringsliv och offentlig sektor. Talarna kommer från bland annat RISE, Vöfab, Goda Hus och Wexnet. Nystartade företag som genom universitetet har fått hjälp att utveckla sina idéer får möjlighet att berätta om sina resultat. Tech Day blir ett tillfälle att möjliggöra samtalet om hur ny teknik kan skapa förutsättningar för smartare och mer hållbara städer.

Programmet för dagen är följande:

Förmiddag – Smarta staden
09.00 Registrering och därefter föreläsningar om Smarta staden

 • Inledning med moderator Magnus Mörstam
 • Smarta staden med fokus hållbart byggande och det cirkulära som en möjliggörare, Fredrik Lindblad VD Växjö Linnaeus Science Park
 • Smart City Lab – kommunernas stödfunktion för ett hållbart samhälle, Therese Balksjö, RISE Research Institutes of Sweden.
 • Goda Hus – hållbar byggteknik och utveckling ur ett smarta staden – perspektiv, Björn Eliasson, VD Goda Hus
 • Diaccess – energilösningar där användande av teknik kan vara en möjliggörare för att minska miljöpåverkan, Ajdin Kurtovic, Vöfab
 • Wexnet – om hur du får vinst av att investera i smart teknik, Mikael Brolin
 • Projekt IoT-lab för SMF Vad är det till för och hur kan vi hjälpa er?
 • Fredrik Ahlgren, Linnéuniversitetet
 • C3C – det lilla företaget med de stora framstegen inom IoT, Glenn Braun

12.00 Lunch med möjlighet till nätverk och möte med aktörer inom områden

13.00 Program och presentationer AI, (Artificiell Intelligens)

 • AI Sweden – Nationell blick på området, Magnus Mörstam
 • (High- Performance Computing) (HPC) projekt för SMF – Diana Unander, Linnéuniversitetet
  • Presentationer av företag som fått stöd från projektet
   • § Itfitsu, Jimmie Gyllenbris
  • § Virum Älgpark, Jon Seberg
  • § Roadlake analytics, Carl O Mattsson
  • § Measure & Change, Paula Widén

15.00 – 16.00 Rundvandring Växjö Linnaeus Science Park

Moderator under dagen är Magnus Mörstam, från Växjö Linnaeus Science Park/ AI Sw

Relaterade länkar

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00