Undersökning: AI-industriella revolutionen moderniserar svensk IT-infrastruktur
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Undersökning: AI-industriella revolutionen moderniserar svensk IT-infrastruktur

Undersökning: AI-industriella revolutionen moderniserar svensk IT-infrastruktur

Publicerat av: Redaktionen

Undersökningen Nutanix Enterprise Cloud Index, som omfattar 50 IT-beslutsfattare från Sverige, visar att intresset för AI-investeringar ökar fokuset bland IT-chefer på att modernisera IT-infrastrukturen.

Det ska i sin tur ge effektivare tillgång till den för AI så viktiga datan och öka företagens konkurrenskraft.

82 procent av de svenska IT-beslutsfattarna planerar att öka investeringar som stärker deras AI-strategier under de kommande tolv månaderna och nästan lika många menar att det är utmaning att driva AI-applikationer.

Undersökningen visar dels på det stora allmänna intresset för AI, dels på att hybrida multimoln (såväl flera olika publika molnplattformar och privata moln, som lokala datacenter) ses som den bästa IT-miljön för att lyckas dra nytta av AI.  54 procent av de tillfrågade svenska IT-beslutsfattarna anser att de tänkta satsningarna på hybrida multimoln beror på en förväntan om förbättrad förmåga att använda AI. Det kan jämföras med andelar på 35 procent både globalt och för EMEA-området.

Undersökning: AI-industriella revolutionen moderniserar svensk IT-infrastruktur

Mats Ericson, regionchef för Sverige, Danmark och Island på Nutanix

Behovet av modernisering av teknisk infrastruktur motiveras alltså främst med att den behövs för att kunna genomföra satsningar på AI.  En stor anledning till intresset för hybrida multimoln i sammanhanget är att de förenklar tillgång till de data som behövs för lyckade AI-satsningar.

”AI-hypen landar nu i en viktig diskussion om IT-infrastruktur och företag måste modernisera teknisk infrastruktur när så stora satsningar görs på ett nytt växande område som AI. Hybrida multimoln är det självklara alternativet, vilket ett stort kundintresse visar”, säger Mats Ericson, regionchef för Sverige, Danmark och Island på Nutanix.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00