Wyld Networks i samarbete med Embrapa AgNest
Hem NYHETERTECH NEWS Wyld Networks i samarbete med Embrapa AgNest

Wyld Networks i samarbete med Embrapa AgNest

Publicerat av: Redaktionen

Det brasilianska jordbruksforskningsinstitutet (Embrapa) har etablerat en plattform för öppen innovation för att utveckla agritech genom ett offentligt-privat partnerskap mellan Embrapa, Banco do Brasil, Bayer, CNH och Jacto.

Wyld Networks är det första innovationsföretaget att samarbeta med Embrapa AgNest-programmet. Detta placerar också Wylds satellit-IoT-lösning framför alla stora brasilianska jordbruksföretag och globala Agtech-företag.

Embrapa grundades av Brasiliens federala regering 1973 för att utveckla den teknologiska grunden för en genuin modell av tropiskt jordbruk och djuruppfödning. Initiativet har fått i uppdrag att ge Brasilien livsmedelssäkerhet och en ledande position på den internationella marknaden för jordbruksprodukter. Embrapa är idag en av världens största jordbruksforskningsinstitut, och har under ett halvt sekel bidragit med fokus på innovation, effektivitet, hållbarhet och social inkludering.

Wyld Networks är det första innovationsföretaget att tekniskt samarbeta med Embrapa Meio Ambiente om AgNest, ett innovationsprojekt som fokuserar på jordbruksförsök, digitalt jordbruk, anslutning av landsbygdsområden och stärkande av öppen innovation och entreprenörskap inom jordbrukssektorn.

Wyld Networks i samarbete med Embrapa AgNestAgNest är en 60 hektar stor gård i Jaguariúna, SP, och är fördjupad i ett ekosystem av innovation och entreprenörskap i Campinas. Den har en tradition inom jordbruk och informationsteknologi och är nära knuten till en stor grupp universitet, institut för vetenskap och teknologi, företag och entreprenörer.

Med en export på 166,55 miljarder dollar år 2023 fortsätter Brasiliens jordbruksexport att visa imponerande tillväxt, drivet av ny agtech och en ökande global efterfrågan.

Wylds innovativa satellit-IoT-produkter tillsammans med Embrapa och AgNest-projektet kommer att möjliggöra anslutning för hållbar utveckling av brasilianskt jordbruk.

”Agnest på Embrapa är en modellmiljö för genomförande av bevis på koncept, samskapande och validering av teknologier på ett integrerat och systemiskt sätt, med social och miljömässig påverkan”, säger Janaina Tanure, biträdande chef för tekniköverföring och innovation på Embrapa Meio Ambiente.

”Embrapa är Latinamerikas viktigaste jordbruksinstitution. Vi är glada att samarbeta med dem i AgNest-projektet för att ansluta till stora jordbruksföretag och Brasiliens växande ekosystem av agtech-innovatörer,” säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”Vi är glada att påbörja detta partnerskap med Embrapa för att stödja tillväxten inom jordbruket och agtech-sektorn i Brasilien.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00