Akamai lanserar molninfrastruktur och tjänster drivna av NVIDIA
Hem NYHETERTECH NEWS Akamai lanserar molninfrastruktur och tjänster drivna av NVIDIA

Akamai lanserar molninfrastruktur och tjänster drivna av NVIDIA

Publicerat av: Redaktionen

Videobearbetning blir 25x snabbare när Akamai nu erbjuder NVIDIAS GPUer i sina molntjänster.

Akamai har utökat sin växande molnportfölj med NVIDIA GPUer.

Med NVIDIA RTX 4000 Ada Generation GPU erbjuder den nya molnbaserade tjänsten bättre effektivitet och ekonomi för företag inom media- och underhållningsbranschen, där snabbare bearbetning av videoinnehåll blir allt viktigare.

Intern benchmarking utförd av Akamai visade att GPU-baserad kodning med NVIDIA RTX 4000 behandlar bilder per sekund (FPS) 25 gånger snabbare än traditionella CPU-baserade kodnings- och omkodningsmetoder. Det är ett betydande framsteg i att hantera de typiska arbetsbelastningsutmaningar som streamingtjänstleverantörer står inför.

Genom Akamai kan medie- och underhållningsföretag bygga skalbara, motståndskraftiga arkitekturer och distribuera arbetsbelastningar som är snabbare, mer tillförlitliga och bärbara, samtidigt som de drar nytta av världens mest distribuerade edge-nätverk och integrerade innehållsleverans- och säkerhetstjänster.

”Medieföretag behöver snabba svarstider, pålitliga beräkningsresurser som bibehåller bärbarheten hos de arbetsbelastningar de skapar,” säger Shawn Michels, vice vd för molntjänster på Akamai. ”NVIDIA GPUer erbjuder överlägsen prisprestanda när de distribueras på Akamais globala edge-nätverk.”

Behovet av branschoptimerade GPUer

Akamai lanserar molninfrastruktur och tjänster drivna av NVIDIAI en marknad som är fokuserad på att använda NVIDIA GPUer för att stödja stora språkmodelleringar, riktar sig Akamais mediavänliga GPU-tjänst in sig på en bransch som inte är tillräckligt stöttad av nuvarande, ofta dyra, branscherbjudanden. Med utgångspunkt i sitt rika arv och djupa erfarenhet på området finjusterade Akamai sitt nya GPU-erbjudande för att möta de krävande och specifika kraven från media- och underhållningsbranschen.

Användningsområden

NVIDIA RTX 4000 GPU uppnår hastighet och energieffektivitet för att hantera krävande kreativa, design- och ingenjörsarbete för digitalt innehållsskapande, 3D-modellering, rendering, inferens och videoinnehåll och streaming. Mediespecifika användningsfall inkluderar:

  • Videokodning och livevideostreaming:GPUer kan prestera snabbare än realtidskodning av livevideoflöden, vilket förbättrar streamingupplevelsen genom att minska buffring och till och med uppspelning. GPU-baserad kodning förbättrar effektiviteten och minskar bearbetningstiderna jämfört med traditionell CPU-baserad kodning. NVIDIA RTX 4000 GPU är utrustad med den senaste generationens NVIDIA NVENC och NVDEC hårdvara, vilket möjliggör ytterligare kapacitet för samtidig kodning och avkodning. Detta är avgörande för applikationer som kräver hög genomströmning av videobearbetning, såsom live streaming. Åttonde generationens NVENC-motorer ger stöd för de senaste video codec, inklusive den mycket effektiva AV1 codec, vilket möjliggör högkvalitativ video med lägre bithastighet.
  • Virtuell verklighet (VR) och förstärkt verklighet (AR) innehåll: VR- och AR-applikationer kräver rendering av 3D-grafik och multimedieinnehåll i realtid. GPUer är idealiska för att bearbeta sådant innehåll.

Medan Akamai har optimerat den nya lösningen för mediamarknaden, är den också användbar för utvecklare och företag som vill bygga appar knutna till flera andra branschspecifika användningsområden, inklusive:

  • Generativ artificiell intelligens och maskininlärning (Gen AI/ML):En av de primära applikationerna för GPU-molnberäkning är inom generativ AI och ML. GPUer är väl lämpade för uppgifter som träning och inferens med neurala nätverk, eftersom de kan utföra många beräkningar parallellt. Det möjliggör snabbare och mer effektiv träning av nya modeller som kan leda till bättre noggrannhet och prestanda. NVIDIA RTX 4000 GPU utnyttjar NVIDIA Ada Lovelace-arkitekturen för att leverera exceptionell prestanda i inferensuppgifter.
  • Dataanalys och vetenskaplig beräkning:GPU-molnberäkning används också vanligtvis inom dataanalys och vetenskaplig beräkning på grund av dess uppgifter, som ofta innebär bearbetning av stora mängder data. Dessa uppgifter är tidskrävande och kräver mycket beräkningskraft. GPUer kan hjälpa till att accelerera dessa uppgifter genom att bearbeta stora mängder data parallellt, vilket möjliggör snabbare och mer effektiv analys och simulering.
  • Spel och grafisk rendering:GPUer används i stor utsträckning inom spelindustrin, främst för grafisk rendering och andra uppgifter relaterade till utveckling av datorspel. Detta beror på att GPUer är utformade för att hantera komplex grafikbearbetning och kan ge snabb och högkvalitativ rendering av 3D-grafik.
  • Högpresterande beräkning:GPU-aktiverad molnberäkning används vanligtvis för högpresterande beräkningsapplikationer, såsom modellering och simulering som kräver snabb och effektiv bearbetning av stora mängder data. GPUer kan också användas för att accelerera simuleringar och andra beräkningsintensiva uppgifter vilket leder till snabbare resultat och bättre prestanda.

Akamai på 2024 NAB Show
Akamai kommer att visa sitt utbud av molnbaserade medieleveranslösningar på 2024 NAB Show i mötesrummet W235LMR, 14–17 april, i Las Vegas. Demonstrationer kommer också att inkludera integrationer med Akamais Qualified Compute Partners, vilket möjliggör för videoleverantörer att välja och köra mediearbetsflöden på Akamai Connected Cloud, världens mest distribuerade plattform för molnberäkning, säkerhet och innehållsleverans.

Akamai håller också en Lunch & Learn-session där partners Ateme, Hydrolix och Yospace kommer att dela med sig av hur de bygger nästa generations mediearbetsflöden på Akamais distribuerade molnberäkningsplattform. Evenemanget äger rum tisdagen den 16 april, kl. 11:00-12:30 PT, i Akamais mötesrum. Besök registreringssidan för mer information och för att reservera en plats.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00