Google räknar med att hela 40 % av allt innehåll kommer försvinna
Hem NYHETERTECH NEWS Google räknar med att hela 40 % av allt innehåll kommer försvinna

Google räknar med att hela 40 % av allt innehåll kommer försvinna

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelade Google en viktig uppdatering till sin sökalgoritm, kallad Google Core Update Mars 2024.

Syftet med uppdateringen är att förbättra kvaliteten på sökresultaten genom att minska andelen oanvändbart och spammigt innehåll.

Det beräknas att 40 procent av innehållet på sökmotorn kommer att vara av-indexerat när denna uppdateringen är klar.

“Vi strävar efter att erbjuda sökanvändare de mest användbara och pålitliga resultaten,” säger Google.

Google räknar med att hela 40 % av allt innehåll kommer försvinnaVi på Seode.ai förväntade oss en liknande uppdatering, men inte i denna stora skala. Det är en historisk uppdatering som kommer slå ut många oseriösa SEO aktörer som hjälp sina kunder med att pumpa ut AI genererat innehåll. Detta straffar sig rejält för dessa före nu som blir helt av-indexerade från Google sök. Vi har bevittnat exempel på sidor som haft miljontals besökare och dagen efter noll då Google av-indexerat hela sajten. Men det finns hjälp och åtgärder företag snabbt bör genomföra säger Daniel Fogmark, Head of SEO på Seode AI.

Vad kan du förvänta dig?

  • Mindre spam och oanvändbart innehåll: Uppdateringen fokuserar på att identifiera innehåll som inte ger användarna något värde, till exempel innehåll skapat för att öka sökmotorns ranking snarare än att informera användaren.
  • Belöning av högkvalitativt innehåll: Google förutspår en 40-procentig minskning av låg kvalitet-innehåll i sökresultaten, vilket innebär att användarna lättare ska hitta det de söker efter.
  • Förbättrad Helpful Content System: Uppdateringen innehåller förbättringar av Googles Helpful Content System, som är utformat för att identifiera och belöna innehåll som är användbart, informativt och skapat av människor för människor.
  • Striktare spam-regler: Google inför även uppdaterade spam-regler för att bekämpa specifika metoder som används för att manipulera sökresultaten.

Vad kan du göra?

  • Fokusera på användaren: Se till att ditt innehåll är skapat för att informera och hjälpa användarna, inte bara sökmotorer.
  • Skapa unikt och informativt innehåll: Erbjud användarna något värdefullt, oavsett vad de söker efter.
  • Granska dina webbplatser: Se till att ditt innehåll uppfyller Googles riktlinjer för webbansvariga.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00