Resebranschen ökar teknikinvesteringar med 14% under 2024
Hem TEKNIK Resebranschen ökar teknikinvesteringar med 14% under 2024

Resebranschen ökar teknikinvesteringar med 14% under 2024

Publicerat av: Redaktionen

Ny global undersökning från Amadeus, Travel Technology Investment Trends, har avslöjat ett starkt investeringsbehov inom resesektorn 2024.

Nästan alla (91%) reseföretag som tillfrågades sa att de förväntar sig ”måttliga till aggressiva” investeringar i sina organisationer under 2024.

Att ta till sig potentialen med smartare detaljhandel, personalisering och ökad digitalisering är de högsta prioriteringarna för 2024. Några av de viktigaste tipsen från respondenterna inkluderar:
  • Fullserviceflygbolagen förväntar sig att se en 18% ökning av intäkterna från att byta till modern detaljhandel och är optimistiska att övergången till ”Offer & Order” kommer att ske inom de kommande fyra åren.
  • Totalt förväntar sig 60 % av flygplatserna att rulla ut biometri över hela flygplatsupplevelsen under de kommande fem åren, inklusive incheckning, bag-drop, lounge och ombordstigning.
  • Cirka 85 % av de tillfrågade från besökssektorn förutser att personalisering kan hjälpa dem att ge mer än 5 % tillväxt i inkrementella intäkter.
  • Affärsresebyråledarna räknar med att digitala betalningar kommer att vara en av de mest inflytelserika teknikerna i resesektorn i år och kommer att förbli så över en femårshorisont.
  • NDC är den bästa tekniken för implementering av fritidsresebyråer under de kommande 12 månaderna – citerad av 40 % av de tillfrågade agenterna.
  • En tredjedel av företagscheferna sa att deras organisationer avser att digitalisera hela reseräkningsprocessen från ”end to end” under de kommande 12 månaderna.
  • En tredjedel av cheferna för resebetalningar bekräftade att deras organisationer planerar att bättre hantera globala betalningsflöden genom att implementera betalningsorganisering under de kommande 12 månaderna.

Johan Nordqvist, VD Amadeus i Skandinavien,kommenterar: ”Resultaten matchar vår upplevelse i diskussioner med kunderna – varje område av resebranschen ökar digitaliseringsinvesteringarna. Det är avgörande att dessa investeringar ger maximal effekt och förbättrar resenärens upplevelse i hela rese-ekosystemet.

Resebranschen ökar teknikinvesteringar med 14% under 2024

Befintlig teknik, som biometri, hjälper redan till att göra resor mer kontextualiserade och relevanta.

Samtidigt lovar framväxten av Generativ AI att öka förändringstakten ytterligare. Resenärer kommer att uppleva en betydande förbättring av reseupplevelsen under de kommande åren, med engagemang, investeringar och samarbeten över hela ekosystemet för att få resor att fungera bättre.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00