Red Hat lanserar ny version av sin applikationsplattform för hybridmoln
Hem NYHETERTECH NEWS Red Hat lanserar ny version av sin applikationsplattform för hybridmoln

Red Hat lanserar ny version av sin applikationsplattform för hybridmoln

Publicerat av: Redaktionen

Red Hat OpenShift 4.15 är nu allmänt tillgänglig.

Baserad på Kubernetes 1.28 och CRI-O 1.28 hjälper den här senaste versionen applikationer att utvecklas och distribueras ännu snabbare över hybridmolnet.

OpenShift på AWS för edge-applikationer

Från och med idag kan kunder använda AWS Outposts och AWS Wavelength Zones med Red Hat OpenShift 4.15. Klusteradministratörer kan nu installera Red Hat OpenShift-kluster på AWS med distansarbetare i AWS Outposts.

De kan köra sina datorprogram och applikationer med låg latens på en lokal infrastruktur som hanteras av AWS. Detta hjälper till att säkerställa en konsekvent hybridupplevelse.

Modern infrastruktur med Red Hat OpenShift-virtualisering

Red Hat OpenShift Virtualization gör det möjligt för kunder att modernisera sin virtuella infrastruktur. Kunder som Lockheed-Martin, Dell och AWS använder Red Hat OpenShift Virtualization för att köra virtuella maskiner tillsammans med molnbaserade applikationer. Detta bygger stabilitet, för bättre effektivitet i affärsprocesser, över alla applikationer.

Den nya versionen av Red Hat OpenShift innehåller ytterligare motståndskraft och återställningsfunktioner. Bland annat kan kunder skydda sina virtuella maskiner världen över med Metro-DR-lösningen för Red Hat OpenShift Data Foundation och Red Hat OpenShift Virtualization. Dessutom har nya nätverksfunktioner också lagts till, samt att det är lättare att skapa virtuella maskiner.

Nätverksövervakning med dashboards

Red Hat lanserar ny version av sin applikationsplattform för hybridmolnRed Hat OpenShift 4.15 har stärkta dashboards för ökad observerbarhet med statistik som tidigare inte fångades in. Data visas i tre nya dashboards för hela nätverksinfrastrukturen, Linux-kärnundersystemet och Kubernetes inkommande trafik. Nu kan man få insikter i exempelvis nätverkskonfigurationen eller kontrollplanet. På Linux-delsystemets dashboard kan nätverksanvändning, nätverksmättnad och nätverksfel avläsas.

Applikationer i nätverkskanten med Red Hat Device Edge

Red Hat Device Edge med MicroShift är ett Kubernetes-derivat av OpenShift Container Platform. Lösningen är designad för småfaktorenheter och edge computing. Från och med idag kan användare använda Operator Lifecycle Management (OLM) med Red Hat Device Edge på MicroShift. Vardagliga aktiviteter som hantering av databaser eller meddelandesystem blir därmed lättare i nätverkskanten. Dessutom kan användare köra maskinsyn på Arm-plattformar, som NVIDIA Jetson Orin.

Effektivare energiövervakning

Att optimera energianvändningen i Kubernetes-miljöer är avgörande för effektiv resurshantering. OpenShift 4.15 tillåter energiövervakning idag. Lösningen finns tillgänglig i Technology Preview. Baserad på Kepler (Kubernetes-baserad Efficient Power Level Exporter) använder lösningen maskininlärningsmodeller för att uppskatta energiförbrukningen och exportera denna data som statistik. Detta ger information om koldioxidavtrycket för en molnbaserad arbetsbelastning, som kan användas för planering, skalning, rapportering och visualisering.

Andra nya funktioner i OpenShift 4.15 inkluderar:

  • OVN Ipsec-stöd mellan Red Hat OpenShift och en tredjepartsleverantör
  • Admin Network Policy för att förbättra klusternätverkstrafiksäkerheten (i förhandsvisningsläge)
  • Hosting av kontrollplansstöd för virtuella värdar (i förhandsvisningsläge)
  • Medföljande övervakning med Red Hats OpenTelemetry

Här är den fullständiga översikten av innovationerna i Red Hat OpenShift 4.15.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00