Hem NYHETER Datto storsatsar på Norden – öppnar kontor i Köpenhamn

Datto storsatsar på Norden – öppnar kontor i Köpenhamn

Publicerat av: Redaktionen

Det amerikanska IT-säkerhets- och backup-företaget Datto satsar på Norden och etablerar ett nordiskt kontor för att nyttja den växande marknaden för IT-funktionstjänster.

Datto storsatsar på Norden – öppnar kontor i Köpenhamn 2

Datto storsatsar på Norden – öppnar kontor i Köpenhamn

Datto, Inc. är en amerikansk leverantör av IT-lösningar som levereras till kunder via leverantörer av funktionstjänster – så kallade Managed Service Providers eller MSPer. Nu satsar Datto på den starkt växande nordiska MSP-marknaden och öppnar därför ett kontor i Köpenhamn. Det nya nordiska kontoret kommer ge Datto samt deras lokala partners en möjlighet att stärka den nordiska tillväxten och samtidigt möta det växande behovet av IT-lösningar för små och mellanstora företag.

Datto grundades 2007 i amerikanska Connecticut, och är världens ledande leverantör av lösningar inom kontinuitetsplanering och katastrofberedskap, samt affärs- och nätverkslösningar. 2017 köptes Datto upp av kapitalfonden Vista Equity Partners, och samma år slogs verksamheten ihop med Autotask, som levererar affärssystem. Sedan dess har Datto lagt till Professional Service Automation (PSA), Remote Monitoring and Management (RMM), File Sync and Share (FSS) samt Endpoint Backup till sin produktportfölj.

– Norden är det starkast växande området i Europa när det gäller användning av molnlösningar, framförallt om man ser på lagring av e-post och filer, säger Scott Gower, Regional Sales Manager Nordics på Datto och ansvarig för det nordiska kontoret. Användningen av molnteknik växer med rekordfart i Norden och något som kommer i följdvattnet av aktiviteter i molnet är behovet av att bekämpa cyberhot, såsom kidnappningsprogram och nätfiske, för att säkra data i alla SaaS-applikationer samt hantera utmaningarna med att fortsätta IT-driften även de gånger som molntjänsterna går ner.

Från ”lappa och laga” till hantering av IT-tjänster

Behovet av att skydda sig mot cyberhot och molntjänster som går ner stiger ständigt hos små och medelstora företag och de har därför användning för specialiserad expertis och IT-tjänster inom kontinuitetsplanering. Datto levererar sina lösningar endast via MSPer och har redan 400 lokala MSP-partner i Norden, varav flest i Sverige. Analysföretaget Canalys uppskattar att det finns runt 7200 potentiella partner i Norden, vilket innebär att marknadspotentialen för MSPer är stor.

Med ett särskilt fokus på små och mellanstora verksamheter ser Datto sin roll i Norden som en affärsutvecklare för de tusentals IT-tjänsteleverantörer som vill ställa om sin ”lappa-och-laga”-modell till en abonnemangsbaserad modell för IT-funktionstjänster, där eventuella IT-problem identifieras och hanteras innan de inträffar.

– Leverantörer av IT-funktionstjänster i Norden, så kallade MSPer, har inte nått samma mognadsnivå som vi exempelvis ser i USA och Storbritannien, förklarar Scott Gower. Små och medelstora företag upplever att modern IT-drift blivit mer komplex och att det finns fler IT-säkerhetsutmaningar, vilket innebär att det nu finns rätt omständigheter för nordiska MSPer som vill ställa om sin verksamhet till abonnemangsbaserad IT för att serva SMB-marknaden med fler konsultbaserade tjänster. Och vi på Datto är dedikerade till att utveckla IT-kanalen och bygga upp ett team av specialister för att stötta kanalen.

Dattos nordiska kontor har idag totalt 30 anställda inklusive en utvecklingsavdelning med 20 mjukvaruutvecklare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00