Toppolitiker på Telavox IT-nätverksträff för kvinnor
Hem KVINNOR INOM TECH Toppolitiker på Telavox IT-nätverksträff för kvinnor

Toppolitiker på Telavox IT-nätverksträff för kvinnor

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] I fjol tog platserna slut nästan omedelbart och flera stod på kö för att vara med på Telavox nätverksträff för kvinnor inom IT-branschen.

Toppolitiker på Telavox IT-nätverksträff för kvinnor 1

Malmös mäktigaste kommunalpolitiker inledde Telavox nätverksträff för kvinnor och var ett mycket uppskattat inslag för deltagarna.

Denna gång var trycket ännu större och dessutom så inledde Malmös mäktigaste kommunalpolitiker, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kvällen och pratade om varför IT-bolag bör attrahera fler kvinnor.

Förra gången blev det succé när Telavox bjöd in till nätverksträff för kvinnor inom IT-branschen. Denna gång skalade man upp ytterligare och gästades av kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Katrin Stjernfeldt Jammeh tillträdde den 1 juli 2013 och är den första kvinna som valts till stadens mäktigaste post.

– IT-branschen växer i Malmö. För att klara att växa mer framöver behöver branschen attrahera kvinnor. Sverige ska vara ledande inom digitaliseringen, men då duger det inte med 20 procent kvinnor. Nätverksträffen visar på ett stort behov av att diskutera kvinnors villkor och hur fler kan lockas att söka sig till IT-branschen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Nätverksträffen, som var den 18 april, bestod även av workshoppar där medverkande fick diskutera hur man kan attrahera fler kvinnor till IT-bolag, om ens eget företag jobbar med dessa frågor och om man råkat ut för någon dålig erfarenhet på jobbet baserat på sitt kön. Felicia Nordahl, 30 år, kundansvarig på Atea, var en av deltagarna och hade med sig ett tiotal kollegor.

– Vi var supernöjda med kvällen och tyckte det var bra innehåll. Ofta består sådana här nätverksträffar av bara föreläsningar, men här fick även de inbjudna vara med i diskussionerna genom workshoparna. Jag fick mycket input både från Telavox och andra företag, till exempel hur man kan rekrytera på ett inkluderande sätt. Katrin Stjernfeldt Jammeh var också imponerande, kul att en sådan hög politiker prioriterar detta, säger Felicia.

För Telavox är det essentiellt att skapa en plattform för kvinnor inom IT-branschen som överlag lider av ett underskott av utvecklare och i synnerhet på kvinnor, som endast utgör 20 procent.

– Företag jobbar på olika sätt gällande dessa frågor och det är viktigt att få input från varandra. Tillsammans kan vi skapa en positiv trend och förändring. Sen är det viktigt att vi har trevligt med, därför blev det även ölprovning med Finns ölbryggeri och god plockemat, säger Victoria Linden, HR-strateg på Telavox.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00